Slap pod Iglico leži nad plezališčem v Bohinjski Beli. Pot do njega je preprosta in označena. Ko se vozite od Bleda proti Bohinju, je vasica Bohinjska Bela na desni strani – in do plezališča vas vodijo smerokazi. Vendar naj vas opozorim – mestne ulice so zelo ozke.

Sam se spomnim tega plezališča izpred par let, ko je imel fotograf Samo Vidic tukaj workshop z Mino Markovič in Majo Vidmar. Takrat nisem skočil v slap pod Iglico, sem se pa tokrat odpravil tja s tem namenom.

Najprej sem se povzpel nad slap. Leta 2018 so z lestvmi uredili dostop do vrha skalne gmote in omogočili uživanje v čudovitem razgledu nad dolino. Vendar je vseeno potrebna previdnost pri vzpenjanju na vrh. Prav tako pa je lep pogled z vrha na 24 metrski slap pod Iglico, ki ga ustvarja potok Suha.

Seveda sem skočil. Voda je imela prijetnih 10 stopinj, vendar je na dnu “ograjenega bazena” precej listja, ki se ob skoku dvigne in voda postane motna. In moja ideja je navdušila še dva plezalca, enega iz Nemčije in drugega iz Kanade, ki sta prav tako skočila v vodo.