Zaradi 26. dirke Po Sloveniji 2019, ki bo potekala med 19. in 23. junijem bodo zapore cest po Sloveniji, vendar bodo popolne zapore cest zgolj na štartnih in ciljnih prizorišč, sicer bo celotna dirka potekala v mobilni zapori, kar pomeni kratkotrajna zapora za čas prehoda kolesarjev skozi kraj ali odsek.

Pred kolesarji bodo vozila slovenske policije in nekaj vozil organizatorja. Za kolesarji bodo vozila vseh kolesarskih ekip, reševalci in druga spremljevalna vozila. Na koncu bo vozilo z oznako Zaključek dirke, za katerim bo promet zopet sproščen.

Kljub mobilnim zaporam, pa bodo na določenih delih in krajih tudi popolne zapore ceste – v ciljih in startih etap. Zapore cest zaradi 26. kolesarske dirke Po Sloveniji – vse informacije so na voljo na spletni strani https://tourofslovenia.si/

Če vam je bila objava všeč, potem se lahko naročite na moj YouTube kanal, “všečkate” Facebook stran, ali pa mi sledite na Twitterju.

1. etapa, , sreda, 19. junij: Ljubljana – Rogaška Slatina

  • Ljubljana: Slovenska cesta od 5. do 14. ure od križišča z Aškerčevo cesto do križišča s Šubičevo cesto (omogočen dostop v parkirno hišo). Od 12. do 12.40 ure od križišča s Šubičevo cesto do križišča z Gosposvetsko cesto.
  • Rogaška Slatina: Od 5. do 19. ure Kidričeva ulica – do 60 minut 4-krat tekom dneva

2. etapa, četrtek, 20. junij: Maribor – Celje

  • Maribor: cel dan bo zaprta Ulica škofa Maksimilijana Držečnika, Ulica Vita Kraigherja, Partizanska cesta (modra cona)
  •  Celje: med 6. in 20. uro  relacija Ljubljanska cesta – Prešernova ulica – Trg celjskih knezov

3. etapa, petek, 21. junij Žalec – Idrija

  • Žalec: od 6. do 13. ure Trubarjeva ulica, od 10. do 11. ure Cankarjeva ulica
  • Idrija:  med 6. in 18. uro Lapajnetova ulica (od Spara do Soče), Kosovelova ulica (od parkirišča pod komunalo do Lapajnetove), Mestni trg (od Soče do občine) in med 14.30 in 15.30 Lapajnetova ulica (od križišča do avtobusne postaje)

4. etapa, sobota, 22. junij Nova Gorica – Ajdovščina

  • Nova Gorica: od 5. do 13. ure popolna zapora Kidričeve ulice
  • Ajdovščina: med 6. in 18. uro Goriška cesta in med 8. in 9. ter med 16. in 17. uro Goriška cesta

5. etapa, nedelja, 23. junij Trebnje – Novo mesto

  • Trebnje: od 6. do 13. ure: popolna zapora ceste Trebnje center – Štefan
  • Novo mesto:  med 8. in 17. uro: Kandijska cesta – do 60 minut 4-krat tekom dneva

V krajih kjer bodo štarti in cilji etap bodo tudi avtobusi in druga vozila ekip, vozila organizatorjev ter drugega osebja, zato bodo nekatera parkirna mesta rezervirana za ta vozila. Sledite navodilom redarjev.