Danes zjutraj, okoli 5:30 je medved nad Želimljami napadel 80-letnico in jo lažje poškodoval. To se je zgodilo ravno v času, ko se je naša vlada odločila, da bo “odvzela” večjo količino medvedov in volkov iz narave – ker so postali nevarni za ljudi. Pa vendar se mi pri vsem tem zdi par stvari precej neverjetnih.

Mogoče sem postal zadnje čase preveč skeptičen, ampak nekako si ne predstavljam, da se napad na človeka zgodi ravno v času, ko se je vlada odločila za odvzem (poboj) 200 medvedov v Sloveniji. Mogoče sem malce preveč sumnjičav, ko preberem, da je bila 80-letnica rahlo poškodovana ob napadu medveda.

Vesel sem, da se 80-letnici ni nič zgodilo in da je v dobrem stanju. Ampak po drugi strani pa ne razumem medveda, da jo je samo rahlo poškodoval, če pa so medvedi tako nevarni, da jih je potrebno odvzeti iz narave. Nekako sem si vedno predstavljal, da je napad medveda na človeka smrtonosen – vseeno je medved ornk velika žival, ki s svojo težo in šapami stori svoje vsakomur, ki mu pride na poti naproti.

In tudi to, da se napad zgodi ravno v času, ko se vlada odloči za odvzem. No ja, men je vse skupaj čudno, ampak jaz nisem strokovnjak, ki bi razumel medvede. Upam pa, da se bo kakšen medij potrudil in bo raziskal celotno zgodbo o tem dogodku.

Predvsem pa upam, da se bo kdo vprašal zakaj medvedi prihajajo vse bližje naseljem in zakaj ljudje vse bolj odhajajo v prebivališča medvedov.

Medved napadel 80 letnico nad Zelimljami in jo lazje poskodoval
Medved napadel 80 letnico nad Zelimljami in jo lazje poskodoval