Angelca Likovič je bila nekoč učiteljica. Potem komentatorka resničnostnih šovov. V nekem trenutku si je želela biti tudi predsednica … Danes je v komentarju pod člankom Revije Reporter o napadu na sodnicu v Mariboru zapisala: “Dobila je to, kar si je zaslužila.”

S tem je Angelca Likovič razgalila svojo nrav. Namesto obsodbe dejanja – ne glede na to kdo ga je storil, je ona raje s prstom pokazala na žrtev. Precej podobnih zgodb poznamo, kajne? Ko namesto obsodbe napadalca, raje krivimo za vse žrtev.

Verjetno so tudi dekleta, ki hodijo malce bolj razgaljena naokoli sama kriva če jih kdo posili? Ali pa če ženska doma odpre usta in pove svoje mnenje in jo partner pretepe, krivda je na strani ženske? Vsaj takšne zaključke lahko naredim iz njenega komentarja. V bistvu je mene sram zanjo in za njeno izjavo.

Verjetno se  bo našel kdo ki bo dejal da ji ne smem dajati publicitete – ob takšnih izjavah ne smemo biti tiho. Ko si enkrat tiho, si lahko tiho za vedno. In takšne izjave obsojam ..

Angelca

Angelca

4 Responses to Angelca Likovič o sodnici iz Maribora / Dobila je to, kar si je zaslužila

 1. Takole pravi:

  Verjetno ji Angelca zavida, ker sama ne dobi več, kar si želi…

 2. Homepagely pravi:

  Ne moreš verjeti.

 3. Karmen pravi:

  Gospa Angelca!

  A ste pomislili, da v nekaterih primerih pogovor med partnerjema žal ni mogoč? Ste si vzeli čas in premislili, da od moškega, ki svoje frustracije ne zna izživeti drugače, kot z brutalnim pretepom, ni mogoče pričakovati, da bi se znal razumno pogovoriti s partnerko o temi, ki mu očitno ni ugajala? Ste pomislili, da ob takem partnerju vsaka ženska začuti željo po drugem moškem? Zelo upravičeno celo.

  Pridružujem se mnenjem tistih, ki trdijo, da se odslej raje odpovejte javnemu komentiranju, očitno nimate več stika z realnostjo, vsekakor pa tudi ne zmožnosti sprejemanja in razumevanja sveta, ki ni identičen vašemu.

  Vrednote, ki jih zagovarjate, so še vedno vrednote, a tako kot vse drugo okoli nas se tudi pri teh pomen širi in prilagaja svetu okoli nas. Kot nekdanja učiteljica menda veste, da se svet razvija in spreminja, z njim vred pa tudi mi. Brezpogojna zvestoba ( ne glede na žrtve) je že od nekdaj vsebovala tudi komponento zvestobe samemu sebi in pri tem predvidevala tudi razveze, prav zaradi iskrenosti, poštenosti, nezlaganih odnosov in spoštovanja do partnerja, ki se mu ne sme lagati. Se vam ne zdi, da partner, ki je sposoben fizično obračunati s partnerko, ni vreden zvestobe, zagotovo pa očitno ni sposoben pogovora? Kje je pa tukaj še iskrenost v primeru, ko se je ljubezen nehala? A bi naj partnerja, ki se ne ljubita več, v vsakem primeru ostala skupaj, samo zato, ker sta nekoč v nekem drugem ćasu bila prepričana, da bosta ostala par? Zvestoba za vsako ceno, tudi proti samemu sebi? A res? Tega še v srednjem veku ni bilo.

  Zares prenehajte z vašim komentiranjem, ali pa si vzemite čas in premislite o obeh plateh medalje, preden javno spregovorite o stvareh, ki se vas ne tičejo.

  Tudi sama sem ženska ( celo zelo zvesta) in tudi sama vem, da znamo ženske občasno spraviti moške ob živce, vendar v nobenem primeru ne sme in ne more moški toliko izgubiti nadzora nad seboj, da položi roko na žensko ( in seveda velja tudi obratno). V večini primerov težave rešuje odkrit pogovor, v nekaterih primerih pa je to nemogoče in takrat odločnejši partner pač odide.

  Ne morete razumeti tega? Potem pač sprejmite dejstvo, da vsega ne razumete, to pa seveda pomeni tudi, da ne komentirajte, česar ne razumete. To pomeni tudi odgovornost, ki ji najbrž niste kos. Ste pomislili, da ste s svojim komentarjem morda navdihnili še kakega machota, da bi stolkel svojo partnerko? Boste lahko živeli z zavedanjem, da ste morda povzročili prav to?

  Lep pozdrav!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.