Luka Dončić, ki je postal Rookie of the Year v ligi NBA se je na twitterju pritožil nad letalsko družbo Lufthansa. Namreč, namesto plačanega poslovnega razreda so mu dodelili prostor v ekonomskem. In s tem je povzročil pravi vihar neodobravanja med svojimi privrženci po celem svetu, ki jih ni malo.

Luka Dončić je svoje razočaranje nad družbo Lufthansa tvitnil in do sedaj je njegov tvit retvitali že 1300 uporabnikov, več kot 11.000 pa ga je “všečkalo”.

Kaj to pomeni za družbo Lufthansa? Zelo slabo publiciteto. In ne bi si želel biti v vlogi “community managerja”, ki sedaj bere vse besne in jezne odzive uporabnikov tviterja, ki zlivajo jezo na podjetje Lufthansa – oseba, ki skrbi za twitter pa je zgolj kolateralna škoda.

In ravno v takšnih primerih se mi zastavi vprašanje koliko časa se bodo podjetja še odločala za izbiro družbenih medijev za dvosmerno komunikacijo – ki jo je, iskreno, čedalje manj, saj so družbena omrežja v zadnjem času postala prostor za pizdenje in nerganje.

Vseeno upam, da bo Luka Dončić uspešno uredil zadevo z Lufthanso in da bo varno prispel kamorkoli že potuje. Upam, da v Slovenijo na počitnice …

Luka Doncic in Lufthansa namesto poslovnega razreda ekonomski
Luka Doncic in Lufthansa namesto poslovnega razreda ekonomski