Postani partizan Darko Nikolovski predstavlja namizno druzbeno igro Postani partizan Darko Nikolovski predstavlja namizno druzbeno igro

Postani partizan / Darko Nikolovski predstavlja namizno družabno igro

Darko Nikolovski v teh dneh predstavlja namizno družabno igro Postani partizan. Sam sem jo imel priložnost odigrati še v času, ko ni bila dokončana in me je navdušila – kajti ne gre samo za igro, ampak gre tudi za spoznavanje zgodovine, ki jo nekateri želijo na vsak način spreminjati.

Sam sem imel priložnost spoznati Darka že pred več kot desetimi leti. Že na prvi stik mi je bil zanimiv – takrat se je glasbeno udejstvoval in njegov pogled na svet je bil precej podoben mojemu. V tem obdobju sva se večkrat srečala in debate so bile vedno zanimive.

Ko sem zasledil njegove objave na Facebooku, da pripravlja namizno družbeno igro Postani partizan, sem mu pisal z željo, da se preizkusim v njej. Namreč, tudi moje srce je na levi strani in moji stari starši so bili v partizanih. In ja, tudi mene boli potvarjanje zgodovine, ki smo mu priča od osamosvojitve Slovenije. No, Darko Nikolovski se je odločil, da se ne bo tako preprosto ukonil in se je odločil za drugačno pot. Približati dogodke iz 2. svetovne vojne preko igre, ki jo lahko igrate v domačem krogu, ali pa s prijatelji.

In tako sva se nekje marca letos dobila in odigrala igro Postani partizan. Kljub temu, da takrat še ni imel finalne verzije, me je igra navdušila. Sicer mi je na prvi pogled vse skupaj delovalo zakomplicirano, ampak temu ni tako. Vsi dogodki, ki so v igri so zgodovinsko resnični – pri nalogah so svetovali dr. Božo Repe, dr. Martin Premk in dr. Blaž Torkar.

Kdor sodeluje v igri, mora za vsako leto vojne izpolniti 1 ukaz iz Glavnega štaba POS(Partizanskih odredov Slovenije) in napasti sovražno postojanko. Vmes moraš odgovarjati na vprašanja iz Partizanske šole in se udeleževati Posebnih misij, ki prinašajo točke – potrebne za zmago v igri.

Vendar ne gre samo za to. Igra je precej bolj zanimiva, kot lahko zapišem s par besedami, zato sem takrat z Darkom posnel cel video – ja, v igri je potrebno zapeti partizansko pesem, igra ima humanitarno noto – vprašanja za Partizansko šolo, je  napisal Boris Krabonja, učitelj zgodovine na mariborski Srednji ekonomski šoli in gibalo humanitarnega društva Up-ornik, kateremu lahko donirate preko SMSa.

Več o sami igri in naročilo / http://www.postanipartizan.com / cena v predprodaji 34.90€ + poštni stroški

Postani partizan Darko Nikolovski predstavlja namizno druzbeno igro
Postani partizan Darko Nikolovski predstavlja namizno druzbeno igro
  1. Super! Ampak jest pogrešam Mladinin tetris Fojbe 2004, kjer si v jamo metal tako domobrance, kot partizance.

Komentarji so zaprti.