tokratgremvolit na EU volitve Evropske volitve 26. maj 2019 tokratgremvolit na EU volitve Evropske volitve 26. maj 2019

Enaki vatli za vse / zakaj bo Tanja Fajon zaposlila Špelo Han, če se ji je zaposlitev Žana Janše zdela sporna

Zakaj imajo politiki dvojna merila? Pred leti je evroposlanka Tanja Fajon obsodila zaposlitev Žana Janše pri evroposlanki Patriciji Šulin, letos pa bo sama zaposlila Špelo Han, hčer Matjaža Hana, poslanca SD. Je vmes pozabila na to?

Sam se zavedam, da je težko biti otrok politika. No, tudi se zavedam, da je težko biti Roni Kordiš, ki je ex Ultraš, ex Zaresovec, …. In z menoj pride veliko gnoja, ki se preliva po meni. Podobno kot pri politikih. Ko sem pred leti govoril z Vinkom Gorenakom mi je zaupal točno to zgodbo – kako težko njegov sin najde službo.

Posledično se mi to, da evropski poslanci zaposljujejo otroke politikov iz svojih političnih polov ne zdi sporno. Vsak se lahko odloča sam o tem stvareh. Vsak izbira svojo ekipo in če verjame, da je to oseba, ki je pred letom dni diplomirala, potem tudi prav.

Se mi pa zdi zelo neumno, da politiki med seboj obračunavajo s tem argumentom. Ker dvomim, da obstaja kak politik, ki bi dejansko imel tako visoka etična in moralna načela, da ne bi storil tega, če ima možnost. Kot takrat nisem obsojal Patricije Šulin, tudi sedaj ne bom obsojal Tanje Fajon. Njihova odločitev je to.

Če bi v Sloveniji imeli etični kodeks politikov, potem bi bilo vse skupaj precej drugače. Potem bi v njem moralo biti poglavje o zaposlovanju otrok politikov. In če bi bila jasna pravila, potem ne bi bilo manevrskega prostora za manipuliranje. Predvsem pa za očitanje.

Še par centov. Verjamem, da si marsikateri diplomant želi biti asistent evropskega poslanca. Ni slabo plačano, naučiš se veliko, predvsem pa spoznaš dogajanje na EU parketu iz prve vrste. Kdo si ne bi želel takšne službe in življenja?

tokratgremvolit na EU volitve Evropske volitve 26. maj 2019
tokratgremvolit na EU volitve Evropske volitve 26. maj 2019