Sam imam obe kartici. Tako N26, kot tudi Revolut. Vendar pozor. Ko sem se pred časom vozil proti Puli in sem želel plačati s kartico N26 (prozorno) cestnino, mi je kartica ostala v avtomatu. Začel sem pizditi, kot sem navajen in pritisnil na gumb za pomoč. Prvo vprašanje, ki mi ga je oseba na drugi strani zastavila je bilo …

Če plačujem z N26 prozorno kartico. Moj odgovor je bil seveda DA. In operater na drugi strani je povedal, da imajo težave s prozornimi karticami in po par sekundah se je moja kartica pojavila v avtomatu. Zamenjal sem kartico in plačal cestnino in se odpeljal naprej.

Podobna zgodba se mi je zgodila tudi v Italiji, le da je tam moral priti človek do avtomata in mi fizično vrniti kartico. Sicer sem bil takrat prepričan, da ne gre za težave s kartico, ampak za težave avtomata. Očitno sem se motil.

Previdnost ni odveč, če plačujete z N26 (prozorno kartico) na avtocestah Hrvaškem in v Italiji, kajti lahko se vam zgodi, da vam kartica ostane notri. Jaz pa čakam, da bodo na teh cestninskih postajah omogočili NFC plačevanje, tako s karticami in tudi mobilnimi telefoni in tako celoten proces plačevanja skrajšali za precej časa. Posledično bo manj gužve in manj jeznih voznikov.

Par komentarjev sem dobil na Twitterju in Facebooku. Problem plačevanja na Hrvaškem je v Istri, medtem ko naj bi drugje delovalo brez problemov. Prav tako naj bi v Italiji delovalo.

p.s.: če imate kakšno izkušnjo s plačevanjem cestnin še v kakšni drugi državi in ste imeli težavo z N26, mi prosim javite. Prav tako, če vam je N26 delovala v Italiji in na Hrvaškem! Hvala

Kartica N26 za placilo avtocest na Hrvaskem in v Italiji ni najboljsa izbira 1
Kartica N26 za placilo avtocest na Hrvaskem in v Italiji ni najboljsa izbira 1