Poslanec SNS Dušan Šiško / Če bi mene vprašali, jaz bi mu dal šus v glavo

Si lahko končno nalijemo čistega vina in si priznamo, da v Sloveniji obstaja sovražni govor. Obstaja celo v parlamentu, kjer bi morali z zgledom pokazati, da ni prostora za sovražni govor v Sloveniji! Poslanec SNS Dušan Šiško je na nujni seji odbora za notranje zadeve med drugim izjavil: “Če bi mene vprašali, jaz bi mu dal ‘šus’ v glavo.”

Ko sem gledal posnetek, sem se zdrznil – zakaj nihče od poslancev, ki so bili prisotni ni udaril z roko po mizi in zahteval prekinitiv seje? Zakaj nihče od prisotnih ni zapustil seje in pokazal, da se ne strinja s takšnim početjem? Ali je to res dopustno, če si poslanec?

Desnica trdi, da ni sovražnega govora v Sloveniji. Da gre za svobodo govora. In verjetno tudi izjavo poslanca SNS podobno ocenjujejo. Pač gre za svobodo govora, kajne?

In ko sem spremljal komentarje ob tej informaciji sem bil rahlo zaprepaščen. Namreč, veliko komentatorjev se strinja, da bi bilo to potrebno storiti, ko gre za migrante! Ok. Razumem. Če v parlamentu tako govorijo, kaj drugega lahko pričakujemo od ljudstva?

Namesto, da bi skupaj obsodili ta tipičen primer sovražnega govora, ga drugi opravičujejo. Namesto, da bi ta poslanec kot je dolg in širok odletel iz parlamenta, ga verjetno potihem marsikateri poslanec podpira – ker je povedal, kar je mislil. In ravno v tem grmu tiči zajec. Ne, ne sodi vsaka beseda v svobodo govora.

Slovenska ustava ima v 63. členu zapisano: protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti. Protiustavno je vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.

Zakaj je Dušan Šiško še vedno poslanec?

Komentarji so zaprti.