Zakaj v Sloveniji se nobena fakulteta ni razpisala programa 22influensarstvo22 Zakaj v Sloveniji se nobena fakulteta ni razpisala programa 22influensarstvo22

Zakaj v Sloveniji še nobena fakulteta ni razpisala programa “influensarstvo”?

O influensarstvu sem pisal že leta 2016. Takrat je bilo to početje v Sloveniji še v povojih. Leta 2019 je scena drugačna in mene zanima zakaj v Sloveniji še nobena fakulteta ni razpisala programa “influensarstvo”? To bi bilo super obiskan program, predvsem pa bi lahko z njim fakulteta ornk dobro služila.

Sam ne sodim med influensarje, posledično bi bil to program, ki bi bil zanimiv tudi zame. Z veseljem bi poslušal predavanja influensarjev, ki bi predstavljali svoje kampanje, rezultate, predvsem pa načine kako priti do naročnikov, ki jim verjamejo in za objavo na instagramu plačajo zajetne kupčke denarja. Verjetno nisem edini, kajne?

Med predavanji bi bile teme pogovorov kremice, ličenje in vse ostalo, kar sodi v to kategorijo. Ampak bi se morali dotakniti tudi pravnega dela tega početja. Označevanja promocijskih vsebin, jasnega komuniciranja s katerimi podjetji sodelujejo, saj je do sedaj to področje še povsem siva cona, kjer vsak po svoje rešuje te stvari. No, velika večina jih ne, saj je tako najlažje. Koga pa briga, če nekdo hvali izdelek zgolj za to, ker je dobil za to plačilo? Nepomembno, kajne?

Si predstavljate ekskurzije na fakulteti? Zastonj hoteli, zastonj pijača, zastonj hrana. Ker influensarjem to pripada. Ker bodo objavili fotografijo na instagramu in posledično bodo njihovi sledilci drli v te lokale in hotele. Ker tako se to počne. Nikogar pač ne briga, da je potrebno plačati zaposlene, da so stroški z vzdrževanjem, predvsem pa, da nihče ne dela zgolj za promocijo. Niti influensarji ne, kajne? Kako potem tega ne razumejo, če oni želijo dobiti nekaj in to “plačati” z objavo fotografije.

Si predstavljate skupinsko nakupovanje? Kakšen “reach” bi dobilo podjetje, ki bi zastonj zagotovilo študentom oblačila? Vsi bi leteli tja in noro nakupovali – seveda sledilci, tiste ovčke, za katere še vedno marsikdo upa, da mu verjamejo na vsako besedo in se zaradi njih počutijo superiorne.

No, v bistvu gre pri influensarjih bolj za freeloaderje. Definitivno pa Slovenija potrebuje “opinion makerje”, vendar to na žalost niso influensarji. Ali pa na srečo!?

Ok. Upam, da je dovolj sarkastično vse skupaj, da ne bo kdo res pomislil, da bi bila ta moja ideja super. Ampak … Ker smo v Sloveniji, se lahko zgodi, da bo katera od fakultet uvedla tudi takšen program. In potem se bodo moje zgornje “nebuloze” lahko celo uresničile.

Zakaj v Sloveniji se nobena fakulteta ni razpisala programa 22influensarstvo22
Zakaj v Sloveniji se nobena fakulteta ni razpisala programa 22influensarstvo22

Komentarji so zaprti.