Restaurant Triglav Bohinj, ki je del Aparthotela Triglav, prinaša svež veter v Bohinj tudi na kulinaričnem področju. Vsak, ki je zadnja leta iskal dobro gostilno v Bohinju, je imel precej težav. Sicer si lahko dobil pizzo, ocvrte kalamare, pečenega zamrznjenega osliča … Žalostno, vendar resnično. In turisti, ki pridejo na dopust, kjer tudi zapravljajo, tega niso mogli storiti v Bohinju. Ker jim ni nihče ponudil ničesar več … Sedaj se to spreminja in Bohinj dobiva kulinariko, ki je na višjem nivoju.
- Aparthotel Triglav v Bohinju je odprt / Damian Merlak je držal obljubo
- 31.12.2017 sem skočil v Bohinjsko jezero / voda 4, zrak -4 stopinje
- Začnite pobirati takso za dostop do Bohinjskega jezera, vožnjo čez Vršič in vstop v TNP
Restaurant Triglav Bohinj je najemnik gostinskih prostorov v prenovljenem Aparthotelu Triglav. Damir Salkić ima bogate izkušnje z gostinstvom, saj je bil pred tem več let na Bledu in se je tega lotil s filigransko natančnostjo. Chef v kuhinji je Luka Zagorc in seveda je bilo moje prvo vprašanje – če bo na jedilnem listu tudi kaj za vegane. Odgovor je bil – seveda. Hrana, ki jo bodo ponujali obiskovalcem pa bo zadostila vsem okusom.
Bazirana bo na domačih izdelkih – siri iz sosednjih sirarn, meso iz sosednjih kmetij, zelenjava od lokalnih pridelovalcev. Sam sem imel zadnja leta v Bohinju težave z iskanjem restavracije, kjer ne bom izgubljal časa z razlago o svoji prehrani, ampak bi si želel, da samo naročim. Sedaj se mi je želja uresničila in posledično bom večkrat v Bohinju – že zaradi same narave in precej manj turistov, kot jih je na Bledu. Ampak sedaj nazaj k hrani.
Hrana, ki sem jo dobil na krožnik je bila odlična – priznam, da sem sicer pričakoval dobro hrano, ampak ta je presegla pričakovanja. Tudi sama postavitev na krožniku me je navdušila. In že to, da sam chef prinese glavno jed in jo razloži je dovolj velik pokazatelj kako so se lotili tega projekta – tako kot je prav. V bistvu mi je bilo na koncu žal, da se nisem odločil še za sladico, ampak ni bilo več prostora zanjo.
Včasih mi je žal, da ne pijem alkohola (no, ne povsem!), saj mi je bil všeč pogled na njihov vinsko karto – Damir je namreč sommelier in je pripravil čudovit izbor vin.
In kljub temu, da je bilo v petek v Bohinju preko 30 stopinj je bilo v senci na vrtu Restauranta Triglav Bohinj zelo prijetno – in ta pogled proti jezeru. Definitivno me bodo videli še velikokrat. In upam, da bo še kakšen gostinec iz Bohinja naredil korak naprej in namesto paniranega osliča dal na svoj meni vsaj postrv …
Tudi na Nemškem rovtu v penzion in gostilni Resje ,se zelo dobro je . Apak vsaka čast jim saj je zelo lepo ,na poiskusino pa še moram iti. Lepe pozdrave Simona.
Super slavospev, ampak v Bohinju je že zdaj precej dobrih gostiln, kjer ne ponujajo zamrznjenih osličev, ampak pripravljajo svežo, lokalno, okusno. Prav je, da se pohvali novo restavracijo, ampak ni treba na ta račun zaničevati drugih in pisati neresnic.
Kot je rekla Simona, Resje ima zanimivo ponudbo, pri Lovcu v Kristalu je mlada, zagnana ekipa, ki ponuja sveže in kakovostne jedi, Ema ima krepko, domačo hrano, pa tudi ni zamrznjenih jedi, ampak je vse sveže in dnevno pripravljeno, pa je Mihovc, pa je Zlatovščica v hotelu Jezeru, pa je Tripič itd itd. Ne mi zdaj neutemeljeno šimfat čez dosedanje ponudnike, ker ni objektivno, resnično, pošteno.
seveda. in vsi imajo v ponudbi vegansko hrano? ja, tako se prehranjujem in ne grem v gostilno, kjer mi ponudijo zelenjavo z zarad
smesno, pogledal sem jedilne karte tistih, ki ste jih omenili. ne najdem nic veganskega? torej tam nisem zazelen?
torej, vprasanje – kam naj grem jest nekaj veganskega, kjer mi ne bo potrebno razlagati, da maslo pac ni vegansko in da tudi smetana ne sodi v mojo juho? bo slo?
O fak… res se ne piše tko… in to vegansko vsiljevanje in napadanje… Itak vegani, vegani, vegani… A jaz ki jem vse povdarjam, da sem vsejed, vsejed, vsejed… Bodi vegan, samo pusti druge primeru. Zakaj bi se gostilne morale prilagodi tebi, ki si vegan in si v veliki manjšini… ali se ne bi raje ti prilagodil? Uglavnem, bodi vegan, ne bit agresiven in nestrpen in pusti ljudi namiru. Koga boli k… če si ti vegan in koga boli k… če sem jaz vsejed. Ne rabiš tega povdarjati, bodi kar si in pusti druge primiru.
pa ti ves, da si prisel k men in mi tezis o cem naj jaz ne pisem? ne? torej, kje je problem. a ja, v tebi ..
poudarjati, primeru, poudarjam, na miru …
Take hvale-naročene, prvega obnovljenega hotela potekajo že nekaj časa.
Glede lokalne (v Bohinju pridelane ) hrane bi se dalo razpredati na dolgo.
Ne poznam nikogar,ki bi prideloval zelenjavo za trg, tudi klavne živali ne verjamem, da so vzgojene v Bohinju. Verjamem pa v mleko in mlečne izdelke.
Pepa ima prav glede gostinske ponudbe, le Eme se izogibajte.
Bohinj je živel pred Merlakom in bo tudi po njem.
narocene? no, tega pac se ne grem, ce trdis, da je nekaj naroceno, lahko tudi dokazes, kajne? in ja, sem obcutljiv na to sranje, ki mi ga ocitas
se enkrat. katera gostilna ima veganske jedi na meniju? briga me za meso in ribe, ce se ne prehranjujem tako..
Če bi se nehal prehranjevati, bi svetu naredil uslugo!
a enkrat si Miha, drugič pa pravičnik? kolk bad