Restaurant Triglav Bohinj, ki je del Aparthotela Triglav, prinaša svež veter v Bohinj tudi na kulinaričnem področju. Vsak, ki je zadnja leta iskal dobro gostilno v Bohinju, je imel precej težav. Sicer si lahko dobil pizzo, ocvrte kalamare, pečenega zamrznjenega osliča … Žalostno, vendar resnično. In turisti, ki pridejo na dopust, kjer tudi zapravljajo, tega niso mogli storiti v Bohinju. Ker jim ni nihče ponudil ničesar več … Sedaj se to spreminja in Bohinj dobiva kulinariko, ki je na višjem nivoju.

Restaurant Triglav Bohinj je najemnik gostinskih prostorov v prenovljenem Aparthotelu Triglav. Damir Salkić ima bogate izkušnje z gostinstvom, saj je bil pred tem več let na Bledu in se je tega lotil s filigransko natančnostjo. Chef v kuhinji je Luka Zagorc in seveda je bilo moje prvo vprašanje – če bo na jedilnem listu tudi kaj za vegane. Odgovor je bil – seveda. Hrana, ki jo bodo ponujali obiskovalcem pa bo zadostila vsem okusom.

Bazirana bo na domačih izdelkih – siri iz sosednjih sirarn, meso iz sosednjih kmetij, zelenjava od lokalnih pridelovalcev. Sam sem imel zadnja leta v Bohinju težave z iskanjem restavracije, kjer ne bom izgubljal časa z razlago o svoji prehrani, ampak bi si želel, da samo naročim. Sedaj se mi je želja uresničila in posledično bom večkrat v Bohinju – že zaradi same narave in precej manj turistov, kot jih je na Bledu. Ampak sedaj nazaj k hrani.

Hrana, ki sem jo dobil na krožnik je bila odlična – priznam, da sem sicer pričakoval dobro hrano, ampak ta je presegla pričakovanja. Tudi sama postavitev na krožniku me je navdušila. In že to, da sam chef prinese glavno jed in jo razloži je dovolj velik pokazatelj kako so se lotili tega projekta – tako kot je prav. V bistvu mi je bilo na koncu žal, da se nisem odločil še za sladico, ampak ni bilo več prostora zanjo.

Včasih mi je žal, da ne pijem alkohola (no, ne povsem!), saj mi je bil všeč pogled na njihov vinsko karto – Damir je namreč sommelier in je pripravil čudovit izbor vin.

In kljub temu, da je bilo v petek v Bohinju preko 30 stopinj je bilo v senci na vrtu Restauranta Triglav Bohinj zelo prijetno – in ta pogled proti jezeru. Definitivno me bodo videli še velikokrat. In upam, da bo še kakšen gostinec iz Bohinja naredil korak naprej in namesto paniranega osliča dal na svoj meni vsaj postrv …

Restaurant Triglav Bohinj 5
Restaurant Triglav Bohinj 5