Pred prihodom na Bled vas pozdravi Dino park dobrodosli v pradavnino Pred prihodom na Bled vas pozdravi Dino park dobrodosli v pradavnino

Dino park Bled vas pozdravi pred prihodom na Bled / dobrodošli v pradavnino

Ko se peljete proti Bledu vas najprej pričaka Avsenikov rondo. Pri Šobcu vas pričaka rondo z golf žogico. In sledi še najboljše – Dino park, ki se diči pred Bledom. Gre za naključje, ali pa s tem turistom sporočajo da vstopajo v pradavnino?

Bled je lep. Ampak lep je bil tudi v nekih drugih časih v preteklosti. In v tem času se je le malo stvari spremenilo na Bledu. Ampak zakaj bi spreminjali nekaj, kar očitno deluje in kar privablja turiste?

Kljub temu, da sem pogosto na Bledu v zadnjih 30 letih – se mi zdi, da je Bled vedno enak. Mogoče pa je ravno v tem njegov čar? Za tistega turista, ki pride enkrat v življenju na Bled za pol ure … Za tiste, ki so pogosteje na Bledu, pa omogoča čudovit sprehod okoli jezera … Pa izposojo čolna. In skok v jezero.

In spiješ lahko kakšno pijačo v par lokalih, ki so ob jezeru. In povzpneš se ne grad, ki se bohoti nad Blejskim jezerom. No, tudi “Gadafi” center lahko turisti obiščejo, kjer jih pred lokali pričakajo fotografije hrane, sicer pa je to spomenik nekim drugim časom in predvsem si je arhitekt naredil spomenik, sicer pa objekt ni ravno v ponos Bledu.

Da ne bom samo kritičen. Letos so prenovili kavarno Park Bled, kamor gredo turisti na “kremšnito” in tudi par hotelov je doživelo renovacijo. Pred leti so prenovili Vilo Prešeren. In tukaj se, po mojem opazovanju vse skupaj tudi konča. Pa saj to je dovolj, kajne? Že to je veliko.

In nazaj k Dino parku. Ko se med vikendi poveča število turistov, ki gredo proti Bledu in se začne kolona že pri Avsenikovem rondoju, potem postane jasno, da Bled potrebuje obvoznico. Že vrsto vrsto let. Obvoznica, ki bi razbremenila glavno cesto, predvsem pa omogočila tudi domačinom, da živijo normalno življenje in da se jim ni potrebno na pot odpraviti ure prej. Ampak domačini so pač kolateralna škoda – pomembno je, da je Bled poln turistov, čeprav infrastruktura tega ne omogoča.

Ko se turist pelje mimo Dino parka, ki je verjetno super fajn za otroke in so starši povsem navdušeni, ko otroci zagledajo dinozavre in vedo, da ne bo šlo brez obiska parka, si verjetno misli svoje. No, takrat še ne. Po par urah na Bledu pa mu je verjetno postalo jasno. Mogoče pa bi morali samo pristojni razmisliti malce o tem, če je lokacija Dino parka na takšni lokaciji povsem primerna?

Sem edini, ki vidi Bled in Dino park tako?

Pred prihodom na Bled vas pozdravi Dino park dobrodosli v pradavnino
Pred prihodom na Bled vas pozdravi Dino park dobrodosli v pradavnino
  1. Tako je. Edini si. Bled je super. Lokacija parka je odlična. Če ne maraš turistov bi pa bilo smiselno priporočilo selitev drugam.

    1. seveda. zato ne zivim na bledu. in verjetno dino parka se nisi videl od znotraj? ali pa pac dajes vsak dan 18 evrov …

Komentarji so zaprti.