Sofisticiran nateg elektronska posta spletna stran Moonlight Legal Group3 Sofisticiran nateg elektronska posta spletna stran Moonlight Legal Group3

Sofisticiran nateg / elektronska pošta, spletna stran / Moonlight Legal Group

Vsak dan odkrijem kakšen nov nateg na spletu. Tokrat sem bil pozoren zjutraj, ko sem dobil elektronsko sporočilo Moonlight Legal Group, kjer je bilo zapisano: “Please did you receive the mail I sent to you before?”. Ker sem vse bolj skeptičen, sem pogledal pošiljatelja – [email protected]. Ok. Lahko se grem to igrico.

In sem odgovoril na elektronsko sporočilo, da nisem ničesar prejel. Ker res nisem ničesar prejel.

Sofisticiran nateg elektronska posta spletna stran Moonlight Legal Group1
Sofisticiran nateg elektronska posta spletna stran Moonlight Legal Group1

Ker me je zanimalo za kaj se gre, sem si vzel par minut časa in poguglal. Najprej sem seveda obiskal spletno stran družbe Moonlight Legal Group in ugotovil, da je vse “ok”. Deluje zelo lepo in profesionalno. V bistvu imajo cel kup podatkov in oseb. Nimajo pa SSL povezave.

Sofisticiran nateg elektronska posta spletna stran Moonlight Legal Group3
Sofisticiran nateg elektronska posta spletna stran Moonlight Legal Group3

Seveda nisem mogel brez, da bi se lotil tudi malce bolj podrobne raziskave. Domena je bila kupljena 28.7.2019. To je pač “fishy”. In če sem bil na začetku skeptičen, so se sedaj moje sumnje potrdile.

Sofisticiran nateg elektronska posta spletna stran Moonlight Legal Group4
Sofisticiran nateg elektronska posta spletna stran Moonlight Legal Group4

V tem času sem dobil že njihovo novo elektronsko sporočilo. Očitno imam jaz res srečo v življenju. Dr. George Kordis mi je zapustila 8.500.000 dolarjev. No, ne vse meni, ker bi si ti delili to z menoj:

t’s my pleasure to invite you as the beneficiary for the claim and transfer of my late client Dr. George Kordis’s fund valued at 8,500,000.00 USD deposited here in the US Bank. He’s a citizen of your country, dealer with Zion Oil & Gas Inc. in Dallas USA;  married with a kid and all dead in tragic Wildfires in Southern California January 8, 2018.

Having died without a WILL Testament and unsuccessful attempt to locate any of his extended family, hence I contacted you through internet search using his last name. To avoid confiscation of the fund, I sent a claim notification letter to the bank to present you as the beneficiary while I stand as your representative to take all legal steps to ensure the fund is transferred to your account and we share 45% to you, 45% to me and 10% will be donated to the charity home.

Sofisticiran nateg elektronska posta spletna stran Moonlight Legal Group2
Sofisticiran nateg elektronska posta spletna stran Moonlight Legal Group2

In ker sem že odločil, da sodelujem v tem “projektu” sem jim odgovoril, da me seveda zanima vse skupaj. Sedaj čakam, da se mi javijo in povejo kam moram nakazati denar, da ga dobim potem še velikoooo več. Z drugimi besedami – gre za zelo sofisticiran nateg in verjetno bo marsikdo padel na takšen scam.

Ne. Nihče vam ne bo podaril 8 milijonov dolarjev. Lahko pa vas, če boste verjeli v vse napisano na internetu precej dobro opetnajstijo. In ne, nihče vam ne bo mogel pri tem pomagati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja