Pizzeria Peruzza had testira pizze ocena 433 Pizzeria Peruzza had testira pizze ocena 433

Pizzeria Peruzza / had testira pizze / ocena 4,3

Pizzeria Peruzza je nova pizzerija na Peruzzijeva ulica 63 v Ljubljani. Pri njih strežejo pizze, ki so mešanica med napolitansko in romansko pizzo (karkoli že to pomeni) in v zadnjem času sem prebral veliko pozitivnih odzivov na njihove pizze in se posledično odločil, da jih obiščem.

Pizzeria Peruzza stoji ob cesti in jo je težko zgrešiti na Peruzzijevi ulici. Zelo lepo urejena okolica in tudi notranjost je sodobna in moderno urejena. Ker sem prišel ravno v največjem nalivu, sem se odločil, da ne bom sedel zunaj. Kdorkoli je opremljal pizzerio je dal veliko poudarka na detajle in prostor je res “cozy”.

Ko sem izbiral pizzo, sem opazil, da imajo zelenjavno pizzo, kjer lahko nadomestim navaden sir z veganskim. Odločil sem se, da jo poskusim. Pizzo sestavlja testo, ki ga pustijo vzhajati 96 ur (vendar ni iz kislega testa) bučke, jajčevci, paprika, pelati, špinača in artičoka. Odločil sem se, da namesto navadnega sira vzamem veganski sir, čeprav nisem ljubitelj teh nadomestkov.

Ko sem dobil na mizo pizzo, sem natakarja vprašal o tem kakšno je testo. Povedal je, da gre za testo, ki dlje časa vzhaja in da gre za mešanico med napolitansko in romansko pizzo. Ko sem ga vprašal, kaj naj bi to pomenilo, mi ni znal odgovoriti. Sledilo je moje vprašanje, če gre za kislo testo – pa tudi na to ni znal odgovoriti, ampak je šel vprašati picopeka o tem in prišel nazaj z odgovorom, da ne uporabljajo kislega testa. Ko sem ga vprašal o veganskem siru in iz česa je sestavljen. Tudi nisem dobil odgovora.

Pizza na prvi pogled ne izgleda velika, vendar je bila zame povsem dovolj nasitna. Po strukturi je precej podobna pizzi v Veraceju, le da je tukaj debelejše testo, posledično je tudi pizza bolj cmokasta in je treba precej bolj “prežvečiti” vsak grižljaj. Malce preveč špinače je zakrivalo vse ostale sestavine na pizzi in škoda, ker se čuti preveč okusa slanice v kateri so artičoke. To, da sem se odločil za veganski je moja krivda in ker ima preveč izrazit okus sem imel težavo z ostalimi okusi na pizzi. Pizza je nasitljiva in še nekaj časa sem čutil kako je “obležala v trebuhu”.

Ne sodi med najboljše, vendar bo zagotovo všeč tistim, ki jim ni všeč Verace ali pa Trappa pizza. Mogoče pa si bo kdo drzil in pri njih naročil pizzo Nutella Calzone … Jaz pa jim bom dal še eno možnost čez čas.

 • cena zelenjavne pizze je 9,00 evrov + 1,50 evra veganski sir
 • moja ocena njihove gourmet pizze je 4,3 (na lestvici ocen med 1 in 5)

Ker sem se odločil, da bom iskal najboljšo pizzo, sem si moral postaviti kriterije – vedno bom naročil vegetarijansko pizzo brez sira – kajti edino tako lahko pizze med seboj primerjam. Pri pizzi me v osnovi zanima njeno testo – ali je “lahko” in ga telo zlahka prebavi? Je pizza zažgana, ali pečena ravno prav? Je zelenjava na pizzi iz konzerve, ali je sveža? In na koncu me seveda zanima tudi cena pizze, kajti ravno pizze bi morale biti vsem dostopne tudi s svojo ceno. Pizzo plačam sam in svojega prihoda ne napovem. Testiram pa predvsem zato, ker imam tudi sam pogosto problem najti dobro pizzo.

 1. Žal smo tudi mi nasedli pohvalam in se polni pričakovanj usedli v “cozy” prostor in naročili svoje pice. Ampak to, da dobiš testo pomazano s pelati in na njemu tri okrogle rezine mozarele plačaš 7,5 EUR je čisti nateg. Kot si rekel, pice so majhne. Še moj 8 letni sin je ostal lačen. Ampak žal se večina novih picerij šlepa na neko italijansko zgodbo (o kateri kot si sam ugotovil še sami nimajo pojma) in navijejo cene. Škoda denarja.

  1. ne delam reklame za njih, sem pa večkrat pri njih že jedel. me prav zanima koliko drugače vi jeste ker njihove porcije so kar nasitne. meni pa sem 80 kg velik moški mi je en njihova pica čisto dosti. je pa res da slovenci padate na velike pice pa tudi če so te narejene iz poceni sestavin samo da čez krožni gleda

 2. Kaj pa pinseria Rustika na Trubarjevi? Ste že poskusili?
  Tudi iz kislega testa.
  Med dobra in naročim veganski kos, če je slučajno nimajo pripravljene.

 3. Predlagam, da poskusite in ocenite še pizzo v Gostilnici 5-6 kg v centru Ljubljana. Res dobra napolitanska pizza.

Komentarji so zaprti.