Všeč mi je, da so končno začeli zaračunavati parkirišče v Tacnu, ki je za večino izhodiščna točka za pohod na Šmarno goro. Dve uri parkiranja vas bosta stali 60 centov.

Ko sem pred časom prvič slišal, da je postalo parkirišče v Tacnu plačljivo, sem bil navdušen. Iz preprostega razloga – ker to pomeni, da bo sedaj mogoče parkirati na parkirišču, ker bo veliko obiskovalcev svoje vozilo pustilo na kakšnem “brezplačnem” parkirišču.

In vsak, ki je kdaj želel parkirati na tem parkirišču je ugotovil, da velja zakon “divjega zahoda”. Vozila so bila parkirana vsepovsprek in brez vsakega reda. In če si imel srečo, te je kdo zaparkiral, tako da si moral čakati, kdaj bo blagodovolil priti nazaj s Šmarne gore.

Sedaj je stanje malce drugačno – parkirnino pobira (vsaj včeraj) mlajši fant in tudi ureja parkiranje. In kljub temu, da je bila včeraj nedelja je bilo parkirišče precej prazno. Očitno drži, da ljudje raje parkirajo tam kjer je zastonj, kot pa da bi plačali 60 centov.

In včeraj mi je uspelo priti na vrh v času pod 20 minutami. Ni sicer najboljši rezultat, vendar je bila pot precej blatna, poleg tega pa je bila tudi zelo obljudena.

Na Smarno goro parkirisce v Tacnu je placljivo 60 centov za dve uri
Na Smarno goro parkirisce v Tacnu je placljivo 60 centov za dve uri