Ali ste kdaj razmišljali o tem kaj je za vas sanjski poklic? Verjetno je vsak od nas imel v otroštvu sanje o tem, kaj bo postal ko bo postal odrasla oseba. Ko bo “moral” hoditi v službo in preživeti tretjino svojega časa na delovnem mestu. Ali je to, kar sedaj delate res odraz vaših otroških želja?

So se vam sanje izpolnile? Ali pa počnete nekaj, kar vam prinaša finančna sredstva, da plačate mesečne obroke za kredite, da imate za hrano in dopust?

Kaj pa sanje? Da boste nekoč postali astronomski fizik? Avtomehanik? Gasilec? Manekenka? Kje so te sanje danes? Ste pozabili na njih? Ali pa ste eden izmed tistih, ki dejansko dela tisto v čemer uživa in lahko zelo preprosto reče, da mu je služba užitek, saj ga ne stiska v prsih ko se zave, da po nedelji pride ponedeljek ..

Sam sem si nekoč, pred mnogimi leti, ko sem ležal ob morju na hrbtu in gledal v nebo, zaželel da bi bil fotograf oblakov. Da bi se vozil po svetu in bi fotografiral oblake. Cele dneve bi počel samo to. Seveda bi bil za to tudi plačan!

No, seveda je ponavadi realnost precej drugačna kot pa so sanje. Sicer sam ne fotografiram oblakov, ampak v tem kar delam uživam. Če ne bi, potem bi izbral kaj drugega. Še vedno pa upam, da bom v nekem trenutku lahko ležal cele dneve na hrbtu in fotografiral oblake.