Indiegogo ukinja možnost zbiranja sredstev za nove projekte iz Slovenije

Platforma Indiegogo z 12.08.2019 ukinja možnost zbiranja sredstev za nove projekte iz Slovenije. S tem se bo pridružila platformi Kickstarter, ki prav tako ne omogoča zbiranje sredstev za inovativne projekte iz Slovenije. Vsi, ki si želijo zbirati denar na takšen način morajo namreč odpreti svoje podjetje v tujini …

Zakaj se Vlada RS ne zavzame za reševanje tega problema, če so že verjeli v to, da bo Slovenija postala najbolj prepoznavna blockchain destinacija v Evropski uniji. Da o podpisu namere z Uberjem niti ne izgubljam besed.

Razumem, da se vsako podjetje odloči s kom in kako bo poslovalo. In če Indiegogo in Kickstarter menita, da ni potrebe, da bi Slovenci bili vključeni v njuno zgodbo, potem je to samo njuna odločitev. Pa vendar ti dve podjetji svetujeta, da naša podjetja odprejo svoje podjetje v ZDA in tam plačujejo davke, ali pa pridobijo državljanstvo v kateri izmed držav, ki ju podpirata ti dve platformi.

Vsekakor bi pričakoval, da Vlada RS preveri te stvari in tako omogoči, da se denar preliva v domače žepe in plačuje davke v Sloveniji. Glede na to, da je bilo veliko projektov iz Slovenije uspešnih na teh platformah in da so imela vsa podjetja v tujini, ker sicer niso morala sodelovati, pa bi verjetno ta ovira omogočila še marsikomu, da sodeluje in na ta način zbere denar na tak način za svoj produkt.

Dee Lee Doo : Wooden dildos