Ali ste že podpisali poziv Vladi Republike Slovenije, naj podnebne spremembe pripozna kot nacionalno krizo ter jih začne prioritetno in sistemsko obravnavati. To lahko storite na spletni strani https://podnebnakriza.si/. Pobudniki zbiranja podpisov so: PICUmanoteradruštvo FocusGreenpeace Slovenija.

Sedaj je svoj podpis oddalo že preko 5000 podpisnikov in preko 14o organizacij. Kaj so zapisali organizatorji zbiranja podpisov?

 • Alarmantne razsežnosti podnebnih sprememb so znanstveno dokazane in zahtevajo takojšnje ukrepanje, če želimo preprečiti nepovratno poslabšanje pogojev za življenje nas in naših potomcev.
 • Podnebne spremembe so edina grožnja, ki ogroža prav vse dele slovenske družbe, vse naše dejavnosti in naše dolgoročno preživetje.
 • Slovenija se segreva dvakrat hitreje od svetovnega povprečja. Suše, vročinski valovi, poplave in neurja so vse pogostejši in vse bolj intenzivni.
 • Po Ustavi Republike Slovenije za naše zdravo življenjsko okolje skrbi država, zato mora vlada nemudoma začeti izpolnjevati svojo dolžnost in preprečiti podnebno katastrofo.
 • Republika Slovenija se je k ukrepanju zavezala s podpisom Pariškega podnebnega sporazuma. Prioriteta Vlade RS mora biti pospešen prehod na brezogljično družbo.
 • Ker Vlada RS prav zdaj sprejema ključne odločitve glede naše podnebne prihodnosti, pričakujemo, da se bo odzvala odločno in z zavezujočim načrtom ukrepanja, ki nam bo omogočil dolgoročni obstoj.

Svoj podpis lahko oddaš tukaj –  https://podnebnakriza.si

Podpisi tudi ti podnebnakriza.si Vlada RS naj podnebne spremembe pripozna kot nacionalno krizo

Podpisi tudi ti podnebnakriza.si Vlada RS naj podnebne spremembe pripozna kot nacionalno krizo

 

2 Responses to Podpiši tudi ti / podnebnakriza.si / Vlada RS naj podnebne spremembe pripozna kot nacionalno krizo

 1. NightLord pravi:

  (spet jaz, ja)
  Zakaj peticije ne bom podpisal:
  – Ker je predstavljeno tako, kot da če Slovenija ne ukrepa, da bo katastrofa za njene prebivalce, če mi ukrepamo pa bomo živeli veselo in srečno. Kar žal ni res in nikoli ne bo. Tudi če preidemo 100% na vire brez CO2 nas bosta pokopala ZDA in kitajska.

  – Ker jo forsirata Greenpeece in Umanotera, ki sta izrazito proti jedrski elektrarni, ki je za Slovenijo edina opcija s katero zdaj lahko krizo dejansko tudi začnemo reševati.

  Naj predstavijo objekvitno in se odločijo kaj bi sploh radi, potem pa podpišem.
  Sem za reševanje in na tem tudi z vsem srcem delam, ampak ne podpiram nabiranja političnih točk in zdraharstva tak način. In naj povejo da to ni “Nacionalna kriza” kot pravijo ampak je globalna in se lotimo stvari kot je treba, objektivno in z vsemi deležniki.

  • had pravi:

   hvala za komentar. imas prav. in ja, to glede jedrske je velik “zajeb” teh dveh. sam podpiram idejo, da je treba nekaj ukreniti na tem podrocju v sloveniji. in sem bolj zagovornik jedrske, kot obnovljivih virov. podpiram pa peticijo, da se sploh zacnemo zavedati, da bomo morali vsei nekaj naredit, ce zelimo, da se karkoli spremeni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.