Vse ilegalne migrante na grmado pa zazgat komentar na Nova24tv.si svoboda govora Vse ilegalne migrante na grmado pa zazgat komentar na Nova24tv.si svoboda govora

Vse ilegalne migrante na grmado pa zažgat / komentar na Nova24tv.si / svoboda govora?

Vsake toliko časa naredim napako. Odprem spletno stran nova24tv.si in berem komentarje pod članki. To, kar so sposobni sproducirati komentatorji na nova24tv.si verjetno sodi po mnenju strokovnjakov desnice za sovražni govor med svobodo govora.

Verjetno bi me podučili, da definitivno ne gre za sovražni govor, kot si jaz predstavlja, če nekdo v komentarju napiše: “Vse ilegalne migrante na grmado pa zažgat”.

Na spletni strani imajo sicer objavljene pogoje komentiranja in med drugim imajo zapisano:

Svoboda govora je na Nova24TV visoko čislana vrednota, zaradi česar se trudimo dati glas tudi vam, našemu bralstvu. Verjamemo, da bodo zgoraj zapisana pravila komentiranja doprinesla k višji ravni kvalitetnega diskurza in spodbujala konstruktivne komentarje.

6. Pozivi k nasilju niso dovoljeni. Komentarji, ki bodo pozivali k nasilju, bodo izbrisani, njihovi avtorji blokirani in ustrezni organi obveščeni.

Očitno komentar, da je potrebno vse ilegalne migrante na grmado in zažgat ni poziv k nasilju? In očitno v 12 urah niso imeli časa, da bi odstranili komentar in blokirali avtorja.

Pa vendar je v tem dotičnem članku – o družini Zidar in poročanju hrvaških medijev o njih še cel kup takšnih komentarjev, ki prikažejo v kakšni družbi živimo. Sicer sem od nekdaj upal, da gre zgolj za “plačane vojščake”, ki cele dneve komentirajo pod članki in tako prinesejo nove in nove klike portalu – vendar se bojim, da temu ni tako. Da gre dejansko za način razmišljanja tistih ljudi, ki gredo na volitve in namesto tistih, ki ne odobravamo tega početja odločajo o volitvah.

Aha. Kakšni so še ti komentarji pod člankom? Zgolj par:

 • Če bi vaške straže najprej opravile z vlado in levo fašističnimi civilnimi združenji, ne bi bilo nobene potrebe patruljirati ob meji.
 • Če ne boš takoj zaprl svojega kljuna te bom dal deportirati nazaj v IRAK muslič zabit. Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo. DR.Cosmosjasnovidec
 • Komunistična narodno izdajalska banda je vsega zmožna, tudi na to možno nevarnost morajo biti ti vaški stražarji pozorni.
 • Domobranci so na koncu le zmagali, saj je komunizem propadel, z izstopom iz SFRJ je zaživela svobodna Slovenija, za to so se Domobranci tudi borili, čeprav so življenje mnogi izgubili, so njihov cilj drugi izpolnili. Živela Slovenija

In mi naj bi živeli v letu 2019? Dvomim, da to drži za vse. In ko se bo naslednjič kdo spraševal zakaj je v Sloveniji toliko sovražnega govora? Zato, ker je sovražni govor očitno dovoljen za nekatere in ga zakrivajo pod svobodo govora!

[commentality id=645e8d466ae44a6aa50e569c9de33fa2]

Vse ilegalne migrante na grmado pa zazgat komentar na Nova24tv.si svoboda govora
Vse ilegalne migrante na grmado pa zazgat komentar na Nova24tv.si svoboda govora
 1. Podpišem, s ta debelim flumastrom!

  pred leti sem tudi sam naredil enako napako :)
  in pod fake članek o posilstvu, ki ga je zagrešil migrant, napisal kako se to posilstvo razlikuje od tistega, ki je od (boga dano) preko župnika in zakaj takih novic ni na njihovem portalu.
  Seveda so se potrudili da so komentar v pol ure pobrisali in me po ponovni objavi enakega vprašanja še blokirali.
  Toliko o visoko čislanih vrednotah na nova24tv!

Komentarji so zaprti.