Medved napadel 80 letnico nad Zelimljami in jo lazje poskodoval Medved napadel 80 letnico nad Zelimljami in jo lazje poskodoval

Emil Rojc / župan Ilirske Bistrice, ki ima težave z migranti in divjimi zvermi

Emil Rojc je župan Ilirske Bistrice. In očitno je občina Ilirska Bistrica na udaru migrantov in divjih zveri. Vsaj po objavah župana sklepam, da so razmere v tej občini nevdržne in mora pošiljati protestna pisma, s katerim župani od Vlade RS zahtevajo, da sprejme ustrezne ukrepe, ki bodo zagotovili zaščito ljudi in domačih živali, ter postavili interes človeka pred interese zveri.

Vendar sem zmeden. Koga želijo zaščiti in pred kom? Pred mesecem so se borili proti migrantom, sedaj se borijo proti zverem. Po tem sklepam, da je občina Ilirska Bistrica res na udaru – mogoče pa je problem v županu, ki ne zna postaviti stvari na pravo mesto in se mu bolj kot za kaj drugega gre za nabiranje všečkov na Facebooku.

Vendar imajo zadeve, ki so povezane z migranti precej več “všečkov”, kot pa jih imajo teme povezane z divjimi zvermi. No, vmes objavi župan še kakšno zgodbo o kamenjani deklici in omeni, da je v Evropi 800.000 “duhov”. Vsebine, ki prinašajo “všečke”. Vmes se mu zgodi tudi lapsus:

Obveščevalne službe ocenjujejo, da se trenutno v Evropi nahaja približno 800.000 »duhov«. Tako imenujejo ljudi, ki so v Evropo vstopili nezakonito, nimamo dokumentov in uradno ne obstajajo. Kako se ti ljudje, ki nimajo možnosti dobiti službe in stanovanja lahko preživljajo? Odgovor je smo eden. Samo s kriminalom. In v trenutku, ko to ugotovimo, imamo tako levi kot desni isti problem in to velik.

In sedaj še k zadnjemu pomisleku. Ok. Občina Ilirska Bistrica ima težave z nezakonitimi prestopi meje. Z migranti. In ima težave z divjimi zvermi. Ali se samo meni zdi, da bi divje živali na tem področju odganjale migrante? Ali pa pač jaz samo narobe razmišljam, ker pač nisem iz Ilirske Bistrice?

 1. Katastrofa !!! A to naj bi bil novinar ? Kako lahko napises nekaj kar niti od dalec nisi preveril. Totalno amatersko, otrosko “novinarstvo”. Ne vem kje si ti kupil akreditacijo.

  1. hm. tega pa ne stekam. si nekomu drugemu, nekje drugje odgovarjal?

   kaj pa je to akreditacija? niso ti javno jasne stvari, kajne?

  2. haha!
   saj ni nič napisal.
   on “se sprašuje”.

   ja, intelektualno boleče je naleteti na izpiske ronija.

Komentarji so zaprti.