Nateg francoskih turistov preko Bookinga Nateg francoskih turistov preko Bookinga

Nateg francoskih turistov preko Bookinga / 6420 evrov za gradbišče / kdo je kriv?

Te dni mediji pišejo o zgodbi francoskih turistov, ki so preko Bookinga rezervirali vilo z bazenom na Hvaru in zanjo plačali 6420 evrov, dobili pa so gradbišče brez vile … 12 francoskih turistov je bilo razočaranih zaradi dogodka, vendar so našli rešitev. Kdo je kriv?

Sam se ne bom postavil v vlogo razsodnika v tem primeru. Pri Bookingu gre za zaupanje. Gre za to, da lahko vsak objavi svoje kapacitete, predvsem pa lahko vsak “ukrade” fotografije in jih objavi kot svojo nepremičnino in s tem “nategne” potencialne obiskovalcev.

In to se je zgodilo tudi v primeru francoskih turistov, ki so bili razočarani ko so s trajektom prišli na Hvar in se obrisali pod nosom za precej drago plačan najem vile na Hvaru. Kot se je kasneje izkazalo so bile slike v oglasu na Bookingu dejansko slike vile na otoku Braču, ki jih je nekdo ukradel in vse skupaj prestavil na Hvar.

Tvit, ki ga je ena izmed turistk tvitnila je dosegel preko 7500 retvitov. In verjetno francoski turisti niso edini, ki se jim je to pripetilo. Očitno so goljufi našli novo nišo, ki jo izkoriščajo – zatorej previdnost pri rezervacijah nepremičnin preko Bookinga ni odveč.

Moji nasveti za rezervacijo preko Bookinga:

  • previdnost ni odveč – če je nekaj prelepo, da bi bilo res, potem bodite vsaj malce skeptični
  • zame je še vedno najboljša varianta, da plačam na licu mesta, pred tem pa naredim zgolj rezervacijo s kartico
  • če bi rezerviral vilo za 6500 evrov bi šel preveriti tudi Google Maps. In ker bi odkril, da je na tem naslovu gradbišče, bi se verjetno odločil za kakšno drugo vilo, ki bi bila bolj realna.
  • meni osebno je pomembno tudi število ocen in komentarji ki jih napišejo uporabniki – predvsem pa letnice, kdaj so bili ti komentarji objavljeni

Suma sumarum. Francoski turisti bodo dopust preživeli v bližini Splita, v vili, ki so jo dobili za polovico cene vile na Hvaru.

Nateg francoskih turistov preko Bookinga
Nateg francoskih turistov preko Bookinga
  1. Prvo, opalit Booking s tako kaznijo da se spametujejo, zrihtajo, ali pa fakin crknejo.

    Drugic, poslat tele francoze na en samar ali tri da rinejo na hrvasko. Ne pravim da je prav, da so jih nategnil, al pizda tolk pametnejsih pa lepsih lokacij majo doma. Jao.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja