VegEat pleskavice so narejene ročno v Sloveniji in brez surovin živalskega izvora in ne vsebujejo soje. Prav tako ne vsebujejo umetnih ojačevalcev in konzervansov. Vsebujejo pa veliko beljakovin. In so okusne. Cena štirih pleskavic – izbirate lahko med klasično, pikatno, sezamovo in pleskavico z indijskimi oreščki je 6,90 evra.

Že pred časom, ko sem testiral Beyond Meat in The Amaze Burger sem odkril VegEat izdelke, vendar sem jih preizkusil šele na Vegefestu pred časom v Ljubljani. Ker sem bil navdušen, sem se odločil, da si naročim 4 veganske pleskavice in si jih pripravim sam.

Kljub temu, da je sedaj precej velika “norija” po pripravkih, ki so po okusu podobni mesu, jaz ne iščem tega v svoji hrani. Daleč od tega – če bi iskal to, potem bi se prehranjeval kot večina ostalih ljudi. Ker pa je veganstvo v zadnjih dveh letih postalo trend in ljudje iščejo hrano, ki je podobna mesu je tudi na trgu vse več izdelkov, ki to imitirajo.

VegEat pleskavica ima malce podobno strukturo mesa – ne vem sicer povsem točno, kajti že precej časa je odkar sem jedel mesno pleskavico, vendar njen okus ne imitira mesa. VegEat pleskavica je sestavljena iz pšeničnih beljakovin, arašidov, paradižnika, krompirja, olivnega olja in začimb.

Glede na to, da sam znam narediti vegansko pleskavico, sem si z navdušenjem pripravil eno včeraj zvečer. In me je navdušila. Všeč mi je, da nima premočnega okusa, ampak si jo lahko sam dodatno solim ali začinim. V ponvici sem jo pekel 3 minute na vsaki strani – mogoče malce preveč, ampak za drugič bom že vedel.

Pleskavica ni razpadla, ko sem jo trgal in rezal, ampak je ohranila strukturo, kar mi je precej pomembno, ko dodam vse ostale sestavine v burger. Predvsem pa sem vesel, da niso iskali okusa mesa pri teh pleskavicah.

Definitivno je tole super izbira, če si zaželim vegansko pleskavico in se mi je ne da sam pripravljati. Moram preizkusiti še ostale različice pleskavic – vendar sem včeraj “zafrknil” pri pripravi bombetk in tako moram danes ponoviti vajo.