13. Pivo & Burger Fest bo v soboto in nedeljo, 14. in 15. septembra, na Pogačarjevem trgu. Za pozornost pivcev se bo potegovalo več kot 230 različnih piv, ki jih bo v pokušino ponudilo več kot dvajset pivovarn in pivotek, prvič pa bodo na dogodku v ponudbi tudi koktejli s pivom.

Ljubitelji piva bodo na Pivo & Burger Festu imeli precej dela, saj bodo lahko obiskali stojnice 24 različnih pivovarn in pivotočev. Med njimi so tudi trije novi: pivovarna Clef Brewery, ki prihaja iz samih neder slovenskega pivovarstva, iz Žalca; ptujska Kavarna Bodi, ki bo predstavila koktejle s pivom; ter distributer kraft piv iz vsega sveta Ne toči, Peter, kjer si želijo slovenski trg obogatiti z zvarki, ki sodijo v sam vrh evropske in svetovne mikropivovarske proizvodnje. Pri izboru in ocenjevanju množice piv si bodo obiskovalke in obiskovalci Pivo & Burger Festa lahko pomagali s festivalskim katalogom, ki ga lahko že poiščejo v partnerskih lokalih, seveda pa bo lična kataloška knjižica na voljo tudi na vseh stojnicah na dogodku.

Med drugimi slastnimi jedmi, ki se bodo odlično spajale z različnimi pivi, velja omeniti pastrami sendvič EK Bistroja, pa avtentične mehiške takose iz El Patrón Tacos & Store, klasično pubovsko jed fish & chips iz Pivnice Lajbah, sladke makrončke iz Atelier Karim in vroče kapljice omak Gorki Chili.

Seveda brez izbire ne bodo ostali niti vegani, katerim bodo pri Organic Gardnu ponudili svoje znamenite rdeče in rumene burgerje, tokrat prvič tudi Amaze Burger z rastlinskim mesom, pri Veganiki pa burger s tempehom, sklede s soba rezanci in fermentirano zelenjavo ter čokoladni kolač s pivom. Na Pogačarjevem trgu bo 23 stojnic z burgerji.

Burgerje za sladokusce bosta pripravljala ljubljanska Pop’s Place in Tokyo Piknik, obvezen bo tudi postanek pri nasmejanem Osiju iz Super hrusta na hrustljavčkovem burgerju z odojkom ali burgerju s cufano jagnjetino ter pri ekipi Kuhinje Krušič, kjer bodo pripravljali svoje znameniti konjske burgerje. Če vam ni do vijuganja na Koroško, bo nujno treba izkoristiti eno redkih priložnosti, ko se v prestolnici dobi burgerje Punkta iz Kotelj, ljubljanski Hood Burger pa bo na tokratnem Pivo & Burger Festu predstavil svojo različico ikoničnega burgerja z dvema govejima polpetama, ki so jo poimenovali Big Hood.

S svojo ponudbo klasičnih in odbitih burgerjev bodo tu seveda tudi dobri stari znanci iz vse Slovenije, in sicer ljubljanski Majmun in Top Chef, kamniški 7 Burger, MANGOOP burgers ‘n’ stuff iz Doba pri Domžalah, mariborski Jack & Joe Steak and Burger Club, Dnevni bar pr’Mrtinet iz Luč pri Grosupljem ter svetovno znana celjska Gostilna in pivnica Stari pisker s svojo ponudbo klasičnih in odbitih burgerjev.

Pivo Burger Fest
Pivo Burger Fest