Ste v teh dneh opazii billboard z napisom #novivzorci Vlada priporoča: Ne sprašujte, če je voda v bazenu, skočite. Če ste in ste se spraševali kdo stoji za to “brilijantno idejo”, potem je odgovor preprost – stranka SDS. Kdo pa drug.

No, da ne bo slučajno kdo resno poslušal stranke SDS in skočil v bazen kjer ni vode – tole opozorilo je namenjeno zgolj vernikom SDS, ki skočijo na ukaz. Sicer pa je jasno marsikomu kaj je “vlada” s tem stavkom želela povedati, kajne?

No, v bistvu ni bila vlada, ampak Marjan Šarec, ki je na srečanju LMŠ izjavil: “Če želimo nekaj narediti, je včasih tudi treba nehati cincati, treba se nehati spraševati, ali je voda v bazenu in kako topla je, ampak je treba preprosto skočiti.”

No, v stranki SDS seveda to interpretirajo po svoje in izobesijo billboarde. Upam, da se nihče ne poškoduje ob skoku v prazen bazen – če pa se, pa naj toži stranko SDS in njihove oglaševalske genije. Srčno upam, da bodo to akcijo prijavili na mednarodni festivala kreativnosti Cannes Lions.