Vsečc mi je ko sportniki zdruzujejo Slovence Vsečc mi je ko sportniki zdruzujejo Slovence

Všeč mi je, ko športniki združujejo Slovence

Včeraj je bil čudovit športno obarvan dan. Dvojna etapna zmaga na etapi Vuelte, prvi Pogačar in drugi Roglič, nogometaši so v Stožicah premagali Poljsko z rezultatom 2:0. In Slovenija se je skupaj z njimi veselila. In veselili so se tudi ostali naši športniki, ki so svoje navdušenje delili preko družbenih omrežij.

Ja, športniki so tisti, ki združujejo Slovenijo, medtem ko se politiki trudijo, da nas delijo. In vesel sem, da pridejo dnevi, ko je politika v drugem planu in so v prvem planu zmage in odlični nastopi naših športnikov, ki ponesejo ime Slovenije po celem svetu.

Kolesarske dirke Vuelta ne prenaša nacionalna televizija in to razumem. Mi je pa všeč, da so komentatorji na Eurosportu tako navdušeni nad našima dvema, da so se naučili pravilno izgovarjati njuni imeni – imeni, ki ju bodo še dolgo morali pravilno izgovarjati. Tadej Pogačar je včeraj dobil drugo etapno zmago in je sedaj na tretjem mestu, medtem ko je Primož Roglič na prvem mestu. Prizori, ko skupaj “gonita” v klanec so včeraj obšli cel svet in naši vrhunski športniki so se veselili z njima.

Zvečer pa so še za pikico na i naši nogometaši premagali reprezentanco Poljske in poskrbeli za navdušenje v Stožicah. Ja, lep dan je bil za naše športnike. In če odmislimo politike, ki nas delijo in medije, ki pomagajo pri tem – smo lahko navdušeni nad Slovenci, predvsem pa veseli, da se ob njihovih zmagah skupno veselimo.

Vendar moramo podobno razmišljati tudi ko našim športnikom ne gre – in takrat še močneje verjeti v njih in jih bodriti. Nihče si ne želi biti drugi, pa vendar mora nekdo biti tudi drugi. Pri športnikih o tem odločajo sekunde … In ja, kljub temu, da se jim kdaj zalomi, ali pa niso v pravi formi, so še vedno naši in jih lahko kljub temu spoštujemo in vzpodbujamo.