Janez Lenarčič / komisar za krizno upravljanje v EU

Janez Lenarčič, ki je trenutno stalni predstavnik Slovenije pri EU, je danes postal komisar za krizno upravljanje v EU parlamentu. Kljub ugibanjem v preteklih dneh, je danes padla odločitev o njegovi vlogi.

Ursula von der Leyen, ki je postala nova predsednica Evropske komisije je sicer zahtevala, da države predlagajo ženskega in moškega kandidata, vendar se je Slovenija odločila zgolj za enega kandidata.

Kdo je Janez Lenarčič (vir)?

  • pravnik
  • služboval pri stalni misiji Slovenije pri Organizaciji združenih narodov v New Yorku
  • 2001 je postal desna roka predsednika vlade Janeza Drnovška za področje mednarodnih odnosov
  • 2006 ga je Janševa vlada imenovala za državnega sekretarja za evropske zadeve
  • 2008 je postal direktor urada Ovseja za demokratične institucije in človekove pravice

V bistvu je s predlogom Janeza Lenarčiča premier Marjan Šarec naredil dvojno potezo – discipliniral je koalicijske partnerje in dokazal, da gre lahko preko strankarske pripadnosti. Kot sem zapisal že zgoraj – meni se ta poteza zdi odlična, vprašanje je zgolj kako se bodo koalicijske stranke odvzale nanjo.

  1. Tem pi…am političarskim ni nikol prav. Evo, zdej niti levim, niti desnim. Šarec preseka to predrkavanje in pohlep politikov, naredi kar si narod želi -da se nstavlja strokovnjake – ampak ne, sto izgovorov, zakaj pa strkovnjak ni dober.
    Fak! Pred zid cel parlament, pa tjo kot oni Zmazkov kompsnjon pravi, ŠUS U GLAVO, z njim vred, kakopak. Bsnda kravatarska!

Komentarji so zaprti.