V Sloveniji v pozarih zgori veliko odpadkov Kemis Ekosistemi Gorenje Surovina Fragmat V Sloveniji v pozarih zgori veliko odpadkov Kemis Ekosistemi Gorenje Surovina Fragmat

Za razliko od Bojana Požarja mene nihče ne plačuje za pisanje

Včeraj je Vladimir Vodušek objavil tekst, kjer piše o tem, kako sta Borut Jamnik in Rudi Skobe z 90.000,00 € dobesedno “kupila” politika in novinarja Bojana Požarja. Glede na to, da je Bojan Požar meni velikokrat očital, da sem plačan za svoje pisanje, me tale primer še posebej zanima.

Tudi sam sem namreč že precej dolgo nazaj dobil informacije o velikih zneskih denarja, ki naj bi jih prejel Bojan Požar za to, da ni pisal o določenih podjetjih, predvsem pa o določenih osebah v teh podjetjih. V desetih letih se je nabral tako zajeten znesek denarja, da o tem raje nisem pisal – ker nisem imel nobenega trdnega dokaza. In ker bi me imel kdo za norega.

Bojan Požar ima že od nekdaj najboljši možni poslovni model – plačan si za tiste stvari, ki jih ne objaviš. In če gre pri tem za državna podjetja je vse skupaj še precej lažje. In če si del “interesne skupin”, ki odstavlja ministre, direktorje in predsednike nadzornih svetov, potem ti ni problem priti do zavidljivih vsot denarja – in vedno lahko vse skupaj zapakiraš, da je šlo za oglaševanje.

Da ne bo pomote – vseeno mi je, koga kdo plačuje. Vendar, če je novinar plačan s strani lobijev in interesnih združenj … Se lahko še vedno imenuje novinar? Ali pa pač gre zgolj za medijskega morilca, ki izvrši ukaz za denar? In ljudje verjamejo, da je vse kar napiše tudi res, čeprav je bila potrebna zgolj iskrica, da je nastal požar. In taisti ljudje pišejo o globoki državi? O korupciji? In s prstom kažejo na druge? Bojanu to vedno znova odlično uspe.

In kakšen je njegov odgovor na očitke o prejemanju denarja za nepisanje o Telekomu Slovenije? Vsak si ga lahko razlaga po svoje … Ja, očitno je Vladimir Vodušek dobil malce premalo informacij o vsem skupaj.

p.s.: ne, ne želim si biti plačan za nepisanje. Tudi ne želim si, da bi si tako mastil brke, kot si jih nekateri, ki dobivajo plačila za pisanje in medijske umore. Moj pogled na svet je precej drugačen in se zavedam, da sem precej velik kreten, ki se drži svojih načel …

  1. Seveda si plačan. Imaš službo, v kateri delaš za svojega gospodarja. In v zadnjem odstavku lepo priznaš, da si želiš biti medijski morilec, samo nimaš te kvalitete, kot jo ima Požar.

    1. ocitno vec ves o meni, kot pa jaz o sebi. lepo. mi lahko pokazes od kje torej jaz sluzim svojemu gospodarju in kdo je to?

Komentarji so zaprti.