iPhone 11 Pro in enajst let od mojega prvega iPhone telefona! Ni naključij, očitno. Danes zjutraj mi je podjetje A1 dalo testni telefon iPhone 11 Pro 64G verzijo in prva misel je bila, da bo to moj naslednji telefon. Zamenjal bo moj iPhone 6S, ki mi sicer še služi odlično, ampak baterija ne zdrži več dovolj dolgo, prav tako pa so tudi kamere v iPhone 11 Pro precej boljše. Ja, kamere – ker so tri.

Če sem zjutraj še pisal o tem, da razmišljam, če potrebujem iPhone 11, je sedaj jasno. Da, potrebujem ga. Ne samo zato, ker je to telefon, ki ima vrhunski procesor in vrhunsko kamere, ampak predvsem, da grem v korak s časom. Po parih minutah uporabe sem navdušen.

Ker večino fotografij za blog naredim s telefonom – že dolgo ne nosim s seboj DSLRja, niti Leice, se mi zdi pomembno, da grem v koram s časom. Tri 12 MP kamere na zadnji strani omogoča preklapljanje med njimi – telephoto, wide, ultra wide in snemanje videa 4K s 60 “frejmi na sekundo”. Sprednja kamera je prav tako 12 MP. Tudi FaceID, kljub temu, da nisem pristaš tega, deluje odlično.

Baterije naj bi bila precej bolj obstojna in skoraj četrtino večja – 3190 mAh, kar naj bi omogočalo od 4-5 ur večjo uporabo telefona.

Cena pri A1 je v paketu A1 GO M 41 evrov pri vezavi za 24 mesecev. In tole spodaj je unboxing …