Ste včeraj zaman poskušali dobiti karte preko sistema Eventim (ki se jim je sesul sistem) za polfinalno tekmo med Slovenijo in Poljsko? No, danes jih lahko kupite na Bolhi – cena za eno karto je od 110 evrov do 150 evrov. Vendar pozor, Odbojkarska zveza Slovenije sporoča, da bodo dali v prodajo še preko 1000 kart. In cene kart bodo od 18 do 70 evrov.

Vedno se najdejo “vojni profiteri” – oznako, ki jo imam za ljudi, ki si želijo omastiti brke na način, da nekaj preprodajajo. Ker je veliko povpraševanje, ker so imeli možnost priti do poceni kart, ali pa preprosto zato, ker so bili na pravem mestu ob pravem času. Seveda je to, da nabijajo zraven še svojo maržo nekaj povsem običajnega – no, tudi FURS bi lahko imel kaj za pripomniti, saj gre za preprodajanje “novih stvari”.

Sicer je težko onemogočiti takšne malverzacije, ampak prav zanimivo bi bilo, če bi FURS preverjal račune za vstopnice pred vstopom v dvorano. No, zaveda se, da kaj takšnega ne bi šlo skozi, vendar bi marsikdo premislil kje in kako kupiti vstopnico. Včasih je pač dovolj že samo strah.

Pogled na Bolho danes prikaže točno to, kar sem razmišljal včeraj ponoči. Da bo danes cel kup kart na voljo, ker so jih nekateri uspeli kupiti in bodo z njimi lahko dobro zaslužili.

Karte za polfinalno tekmo odbojke Slovenija Poljska so na voljo na Bolhi
Karte za polfinalno tekmo odbojke Slovenija Poljska so na voljo na Bolhi