Ko je Vladimir Vodušek pred dnevi objavil zneske, ki so jih državna podjetja plačevala Bojanu Požarju “za oglaševanje” na njegovih medijih, sem bil prepričan, da ga pri tem ne bo nihče podprl in da bo ostal sam. Na moje presenečenje se je zgodilo ravno obratno – nekateri mediji se niso lotili Bojana Požarja, ampak so šli iskati denar, ki ga je izdatno prejemal od državnih podjetij in tako Bojan Požar ni postal mučenec, čeprav si tega želi najbolj na svetu.

No, da ne bo pomote. Niso vsi mediji v Sloveniji stopili skupaj in tukaj se lahko precej lepo vidi kdo je na čigavi strani – oz. kje ima kdo vpliv. Takšni dogodki so zanimivi, ker končno padejo karte in ker postane jasno za koga so določeni mediji oz. katera interesna združenja v Sloveniji imajo vpliv na določene medije.

Spodaj so teme, ki so jih objavili v Delu, 24ur in Večeru:

Glede na to, da je bilo jasno, da bo kateri od medijev zagrizel v zgodbo, ki jo je prvi objavil Vladimir Vodušek, je bilo tudi jasno, da bo Bojan Požar vse skupaj poskusal anulirati s kontra napadom, predvsem pa z izmikanjem z odgovori. In nisem se motil.

Za vse krivi Damirja Črnčeca, ki naj bi se ga lotil po svojih kanalih in v teh dneh sem prebral že toliko nebuloz na ta račun, da se mi zdi, da je Damir Črnčec najmočnejša figura v Sloveniji – v bistvu pa gre bolj za to, da ga Marjan Šarec ni odstopil, kljub temu, da je bila očitno to želja “naročnikov” Bojana Požarja. In sedaj preko svojih kanalov pospešeno napada Telekom Slovenije. Glede na to, da dolga leta ni napadal uprave, je tole preveč prozoren manever in predvsem jasen signal kdo ima od vsega tega korist.

In seveda je Bojan Požar sedaj v celotno svojo zgodbo vpletel še cel kup ostalih stvari: vsi so proti njemu, dogaja se mu orkestriran napad, on je tisti, ki je “odstavil” tri ministre, zaposljuje 20 ljudi … Mogoče pa bi se moral zavedati, da za vsakogar na tem svetu raste palica (al kako že gre ta pregovor) in da se v nekem trenutku vse začne vračati.

Ker ima Bojan zelo dobre izkušnje kako vse skupaj “zapakirati”, ko želiš nekoga odstaviti, ali pa mu povzročiti nepopravljivo škodo, je verjetno pripravil cel kup korakov, ki jih bo udejanil v naslednjih dneh in se tako maščeval vsem vpletenim. Včeraj je že poskušal z diskreditacijami v njegovem slogu, vendar je bolj kot ne ostal sam. Mogoče pa bo sedaj še kakšnemu njegovemu privržencu postalo jasno, da je vse skupaj zgolj manipulacija za precej velike vsote denarja, ki gredo za “oglaševanje”.

Predvsem pa upam, da ga mediji ne naredijo za mučenca, kajti s tem bi pridobil precej veliko novega manevrskega prostora in dobil tudi sočutje ljudi. Nihče pa ni nikoli pomislil koliko teh zgodb, ki jih je plasiral v javnost je bilo resničnih, koliko pa lažnih. In kakšna škoda je bila povzročena ljudem, ki se niso imeli priložnost braniti.

 

Bojan Požar si zeli postati mucenec
Bojan Požar si zeli postati mucenec