Stranki SD se je odpeljalo vlada naj resuje Adrio Airways Stranki SD se je odpeljalo vlada naj resuje Adrio Airways

Adria Airways ostala brez licence in vložila predlog za stečaj

Zgodilo se je. Adria Airways ostala brez licence in na kranjsko sodišče je podjetje vložilo predlog za stečaj. Vsa njihova letala so na tleh in odpovedani so vsi napovedani leti.

Ne, ne veselim se tega. Adria Airways so tudi ljudje in družine in vse ostalo. Pa vendar po drugi strani sem vesel, da se je končala odisejada, ki je trajala predolgo časa in preveč neznank je bilo v tej enačbi. Tuji lastnik si je namreč želel, da bi jim pomagala država krpati luknjo, ki je bila vsak dan večja. Na koncu je bila luknja prevelika in lastniki so se odloči za predlog za stečaj.

Kaj sedaj? Po Adrii Airways nova Adria Airways? Glede na to, da je bila Adria Airways od nekdaj odlična za plenjenje, si verjetno marsikdo želi nove Adrie. Saj, v končni fazi jo bomo subvencionirali vsi davkoplačevalci, kajne? Po drugi strani pa je dejstvo, da bi marsikatera letalska družba prevzela tiste boljše lete iz Brnika v svet – v končni fazi Slovenija ni več “zabačena država” in že v preteklosti so bile določene tendence letalskih družb za proge, ki jih je imela Adria Airways.

Seveda je najhujše v celotni situaciji za zaposlene v Adrii Airways. Mogoče bi lahko odgovore za prodajo Adrie Airways leta 2016 sedaj vprašali kaj si mislijo o svoji potezi. Predvsem pa bi jih lahko povprašali o zaposlenih v Adrii Airways – kaj naj sedaj z vsemi temi delavci? Saj so verjetno razmišljali tudi o tem scenariju, ko so imeli na mizi zgolj eno ponudbo takrat precej vprašljivega sklada 4K Invest. Ali pa so zanalašč pogledali stran, samo da so se rešili Adrie Airways.

Stranki SD se je odpeljalo vlada naj resuje Adrio Airways
Stranki SD se je odpeljalo vlada naj resuje Adrio Airways

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja