Stečaj in vse dogajanje okoli Adrie Airways je v zadnjih tednih odstrlo marsikatero tančico glede letalskih prevozov v Sloveniji. Predvsem pa je “elita” pokazala, da jim pripada letalski prevoznik, ki jim je nudil poceni lete, predvsem pa hiter dostop do letališča. Njim pač te stvari pripadajo … Ostali smo pač nepomembni.

Problemi Adrie Airways se niso zgodili čez noč. Zadnje mesece potniki niso vedeli, če bodo prišli na cilj, da tega, da so prišli z zamudo niti ne omenjam. Ljudje so se pritoževali, vendar je Adria Airways vse to ignorirala. Ko se je začelo govoriti o državni pomoči, ki bi jo potrebovala Adria Airways in tuje podjetje, ki je leta 2016 “kupilo” letalskega prevoznika smo slišali cel kup zgodb: da Slovenija potrebuje letalskega prevoznika, da bo trpel turizem, da nobena letalska družba ne bo letela na Brnik in na teh relacijah, ki jih je pokrivala Adria Airways …

Kdorkoli je letel z Adri Airways in primerjal cene z ostalimi letalskimi družbami je ugotovil, da je bila AA zelo draga. Kot nalašč za naše priviligirance, ki jim država plačuje te letalske karte, kajne?

Ko so se lastniki AA odločili, da gre družba v stečaj, so letalske družbe objavile nove lete z letališča Brnik. Prva je bila Air Serbia s precej nižjimi cenami, kot jih je ponujala AA za iste destinacije. Kasneje so se pridružili še ostali letalski prevozniki in sedaj bo dnevno več letov, kot jih je bilo pred tem. Pa vendar – za priviligirance je nastal problem v času prihodov in odhodov letal. Moti jih, ker ne morejo v Bruselj potovati zjutraj in zvečer nazaj, čeprav bo lahko celoten strošek nižji, kot pa je bila letalska karta AA pred tem. Ampak ne bom o tem. Ljudi moti pač vse. Nekatere tudi, da morajo na letališče v Zagreb, ali pa v Italijo.

Tega, da z AA niso vedeli, če bodo sploh prišli na destinacijo nihče več ne omenja. In nekateri od teh priviligirancev so svoje mnenje jasno izrazili tudi na tviterju – doživeli pa povsem drugačne odzive, kot so jih pričakovali očitno: