Včeraj sem zasledil novico, da je Slovenija prejemnica nagrade Emerging nation in eno-gastronomy 2019. Zadnje čase se vse pogosteje dogaja, da Slovenija in STO prejemata nagrade. No, o tej nagradi, ki jo podarja Food and Travel Magazine Italia sicer nisem našel veliko podatkov – niti na njihovem spletnem mestu ..

Lepo je, da nas “priznana revija” uvršča med razvijajoče nacije. Lepo je, da dobiva Slovenija nagrade. Pa vendar sem se potrudil in poiskal informacije o tej prestižni nagradi, kot so jo pri STO okarakterizirali. No, nisem jih našel.

Našel sem spletno stran Food and Travel Magazine Italia – https://www.foodandtravelitalia.it/awards-2019/ vendar na njej nisem našel podatka o nagrajencih, čeprav je bila podelitev 4. oktorba – je pa objavljeno veliko fotografij nagrajencev. No, tudi kategorije Emerging nation in eno-gastronomy 2019 nisem našel. Ampak to je nepomembno, kajne? Pomembno je, da smo dobili nagrado.

Skočil sem še na Facebook in poiskal njihov stran – https://www.facebook.com/foodandtravelitalia – 3231 ljudi je njihovih privržencev, kar se mi zdi za tako uspešno revijo, kot jo opisujejo pri STO, zelo majhno (vir).

Food and Travel Magazine Italia je revija z globalnim dosegom več kot 600.000 bralcev. Izhaja v angleškem, nemškem, španskem, grškem, portugalskem, arabskem, italijanskem in turškem jeziku. Bralcem je na voljo v Angliji, Nemčiji, Avstriji, nemško govoreči Švici, Turčiji, Hrvaški, Mehiki, ZDA, na Portugalskem, Srednjem vzhodu GCC (Bahrajn, Kuvajt, Oman, Katar, Savdska Arabija in Združene države Arabija), v Grčiji, v Italiji in v italijanski Švici. Je dobitnica vrste nagrad, kar potrjuje velik ugled in pomen revije v mednarodni gastronomiji. Revija je prvič izšla leta 1995 v Veliki Britaniji.

No, saj ni pomembno kakšno nagrado smo prejeli. Pomembno je, da smo jo prejeli in da se lahko z njo dičimo, kajne?