Marsikomu  besedna zveza MS DOS ne pomeni ravno veliko. Nekateri, ki pa smo “rasli gor” z Microsoftovim DOSom pa precej. Predvsem so to spomini na čase, ko je bil internet še v povojih in ko za igranje igric nisi potreboval najboljšega računalnika na trgu. Archive.org je pripravil zbirko MS DOS igric, ki jih lahko igrate v brskalniku!

Vam naslovi kot so Prince of Persia, Pacman, Wolfenstein 3D, Prehistorik, SimCity, Dune, Leisure Suit Larry … ne pomenijo nič? Potem ste verjetno pripadnik mlajše generacije, ki igra veliko bolj sofisticirane in drugačne igrice, kot smo jih mi v preteklosti. Tudi monitorji in računalniki za igranje igric so povsem drugačni, kot so bili pred n-leti (da ne pišem številk).

Če pa vas vseeno zanima kakšne igrice smo igrali “malce starejši občani”, potem pa lahko kliknete na – https://archive.org/details/softwarelibrary_msdos_games?tab=collection in se prepričate, da so bile že takrat igrice zanimive. Ja, Sierra in vse njene igrice so definitivno zaznamovale mojo “gejmersko” pot.

Bi radi igrali MS DOS igrice v brskalniku Archive.org vam to omogoca
Bi radi igrali MS DOS igrice v brskalniku Archive.org vam to omogoca