Kar se zadnje dni ob protestih dogaja v Španiji, je prestopilo vse meje normalnega. Policija mlati protestnike in nič hudega sluteče mimoidoče. Zastavlja se mi preprosto vprašanje – je to ta demokracija, ki jo želimo živeti? Policija namreč ne izbira tarč – in na posnetkih je jasno videti, da mlatijo mlajše udeležence protestov, kot tudi ženske in pri tem ne “šparajo” z močjo.

Ni mi všeč to dogajanje v Španiji. Niso mi všeč posnetki, ko “robocopi” mlatijo po ljudeh, se s policijskimi vozili zaletavajo v njih, predvsem pa se obnašajo vse prej kot človeško do ljudi, ki se zavzemajo za svoje ustavne pravice.

V bistvu me je sram, da se to dogaja. Da nima nihče v EU vzvoda, ki bi končal to nasilje. Da je nasilje postalo že stalnica v našem svetu in očitno bo vsak dan več in več takšnih situacij. Žalosti me, da se nismo ljudje skozi evolucijo ničesar naučili in da je nasilje še vedno namenjeno reševanju “težav”.

Kaj se dogaja v Španiji? In če lahko kdo to mirno sprejme, potem se mora sam vprašati, če je vse v redu z njim. Žalostno … Vendar je to del naše realnosti. Realnosti ob kateri marsikdo raje pogleda stran … Saj se ne dogaja to njemu.

Nasilje policije nad protestniki v Spaniji a to je ta demokracija
Nasilje policije nad protestniki v Spaniji a to je ta demokracija