V zadnjem času se je “pojavilo” v Ljubljani precej novih bankomatov, ki so last Euroneta. Če imate namen dvigniti denar na bankomatu, potem tega ne storite na Euronet bankomatih, ampak dvignite denar na bankomatih svoje banke, kjer ne boste plačali provizije. Če dvigujete gotovino na bankomatih druge banke pa boste plačali provizijo v višini okoli pol eura.

Euronet ne sodi med banke. So pa družba, ki postavlja bankomate in imajo svoj sedež v Združenih državah Amerike. In poleti sem že pisal o problemu dvigovanja gotovine na njihovih bankomatih na Hrvaškem, kjer so bili ravno Euronet bankomati tisti, kjer so uporabniki plačali največje provizije in tudi tečajna razlika je bila med najvišjimi – seveda v slabo potrošnika.

Seveda se mi ob tem zastavi dokaj preprosto vprašanje – zakaj hudiča v Sloveniji nobena inštitucija ne skrbi za to področje, ko pa je ravno v teh dneh Banka Slovenija posegla v kredite in “uredila”, da bodo potrošniki lahko najeli potrošniške kredite zgolj za sedem let in za precej nižje zneske, kot so bili na voljo sedaj. Zakaj? Ker pač lahko!

V primeru Euronet bankomatov pa Banki Slovenije očitno ni do tega, da bi uredila to področje. Kot sem zapisal že zgoraj – izognite se Euronet bankomatom …

Še obvestilo ZPS, ki so ga objavili na Facebooku:

Danes smo prejeli informacijo s strani podjetja Euronet, da so dvigi za imetnike plačilnih kartic, ki so izdane pri nas, brezplačni. Pri Evronetu so zapisali: “Vse naše bankomate lahko lastniki kartic izdanih v Sloveniji uporabljajo brezplačno, Euronet slovenskim imetnikom kartic ne zaračunava stroškov dviga. Za uporabo bankomatov Euronet za slovenske imetnike kartic lahko uporabniku strošek zaračuna banka izdajateljica kartice, tako kot je to v primeru dviga pri drugih bankah v državi.”

Če vam je bila objava všeč, potem se lahko naročite na moj YouTube kanal, “všečkate” Facebook stran, ali pa mi sledite na Twitterju.

Euronet bankomati tudi v Ljubljani pozor ko dvigate denar na teh bankomatih
Euronet bankomati tudi v Ljubljani pozor ko dvigate denar na teh bankomatih