LMS LMG mladi za grosuplje3 LMS LMG mladi za grosuplje3

Mladi za Grosuplje z rahlo spremenjenim logotipom LMŠ in SMC na lokalne volitve

Mladi za Grosuplje so “neodvisni”. Na lokalne volitve se pripravijo po svoj način – tako, da vzamejo logotip in ime politične stranke, ki je takrat prepoznavna (in dobila mandat na državnem nivoju), ga malce spremenijo (eno črko), vendar ohranijo barve in vse ostalo in se s takšnim logotipom podajo na lokalne volitve.

Leta 2018 so šli na lokalne volitve kot LMG – Mladi za Grosuplje. Ko sem prvič pogledal logotip sem bil prepričan, da gre za LMŠ. Pa vendar ni šlo. Gre zgolj za to, da so vzeli logo LMŠ, mu spremenili Š v G in z takšno zvijačo dobili dva svetnika v občinskem svetu. Stranka LMŠ namreč ni imela svojih kandidatov v Grosuplju.

Ko sem šel guglati pa sem odkril, da so se enake prakse poslužili tudi že na prejšnjih lokalnih volitvah. Ampak takrat so vzeli logotip SMC (takrat Stranke Mira Cerarja) in C spremenili v G, ker LMŠja še ni bilo. Tudi takrat Stranka SMC ni imela svojih kandidatov v Grosuplju

Očitno je to njihov modus operandi in očitno jim uspeva. Ali so “Mladi za Grosuplje” podaljšek SDSa sploh ni pomembno. Zanimivo je, da te prakse, ki jo uporabljajo ni očitno še nihče opazil ali pa opozoril nanjo. Ne gre samo za zavajanje volivcev, ampak tudi za poseg v avtorsko delo – logotip je namreč avtorsko delo in takšno spreminjanje, ki služi zgolj zavajanju je potrebno obsoditi!

LMS LMG mladi za grosuplje3
LMS LMG mladi za grosuplje3

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja