Včasih se mi zdi, da se naši “izvoljenci” ukvarjajo s povsem nepomembnimi stvarmi. In ena takšna je tudi sprememba pravilnika o prometni signalizaciji in prometni opremi na cestah, ki dovoljuje na semaforju uporabo silhuete z ženskim likom s krilom. Da, prav ste prebrali. Ministrstvo za infrastrukturo in ministrica Alenka Bratušek se ima čas ukvarjati s takšnimi neumnostmi, medtem ko se gradnja druge cevi predora Karavanke, 2. tir, 3. razvojna os in vse ostalo … ne premakne.

Da ne bo pomote. Super je, da bomo dobili na semaforjih silhuete z ženskim likom s krilom. Verjetno so ženske zelo ponosne na to – ker pač ženski pristoji krilo, kajne? Upam, da ne bo imela prevelikih prsi na silhueti, ker enakopravnost in vse te stvari.

Priznam, malce mi gre že na kurec vsa ta politična korektnost, ki se jo gremo. In verjetno se bo našel kdo, ki bo ugotovil, da tudi moški nosijo krila in zakaj hudiča ni na semaforju moške silhuete s krilom. Ali pa zakaj kolo s “štango”, saj vendar vsi ne vozimo takšnih koles. No, še bolj me je presenetilo, da imamo celo takšen zakon, ki določa te stvari

Do sedaj sem bil namreč prepričan, da gre v tem primeru za piktogram, ki nam je vsem jasen in ki ga razumemo. Ampak sem se očitno motil. Šlo je za mačistično dejanje! In na sliki ni bil človek, ampak očitno moški. Ker živimo v enakopravnem svetu je seveda takšna sprememba dobrodošla – ampak zakaj hudiča ne bi nazaj vpeljali zeleno utripajočo luč, ki je bila koristna? Očitno se v Sloveniji precej raje ukvarjamo s povsem nepomembnimi stvarmi, kot pa da bi se s tistimi, ki bi prinesle kakšne spremembe.

Ali je s to silhueto na semaforju sedaj urejen tudi položaj žensk v družbi? Bodo dobile enake plače? Ah, to je nepomembno, kajne? Pomembno je, da so dobile svojo silhueto na semaforju ..

Ministrica Alenka Bratusek na semaforju dovoljena uporaba silhuete z zenskim likom s krilom
Ministrica Alenka Bratusek na semaforju dovoljena uporaba silhuete z zenskim likom s krilom