Lea Sirk je v včerajšnji oddaji Znan obraz ima svoj glas izjavila, da je Challe Sale je pripeljal rap med mlade v Sloveniji. Njena izjava je malce smešna, predvsem pa ni resnična. Zakaj? Ker je rap v Sloveniji starejši kot je Challe Sale in prvi zametki rapa v Sloveniji so nastali že v osemdesetih let s komadom Banane Tomaža Domicelja in pozneje Nece Falk.

Leta 1989 so RC Rappers posneli Mi pijemo pivo in posneli prvi raperski videospot. Kasneje je sledil Jan Plestenjak s komadom Bitka med spoloma in Naj stvari so tri in Košir Rap Team s komadom Včasih smučam hit, včasih pa počas. In potem pride leto 1994, ko Ali En izda album Leva scena (vir).

Torej ni bil Challe Sale tisti, ki je pripeljal rad med mlade v Sloveniji, ampak so za to poskrbeli že glasbeniki, ki so ustvarjali rap še preden se je Challe Sale rodil. Zakaj je Lea Sirk izjavila, da je Challe Sale pripeljal rap med mlade v Sloveniji mi ni jasna. Je pa krepko mimosunila s svojo izjavo.

Za vse tiste, ki vas zanima malce več …

Lea Sirk je izjavila Challe Sale je pripeljal rap med mlade v Sloveniji

Lea Sirk je izjavila Challe Sale je pripeljal rap med mlade v Sloveniji

12 Responses to Lea Sirk je izjavila, da je Challe Sale pripeljal rap med mlade v Sloveniji

 1. S. V. pravi:

  Pozdravljeni
  Ko vsaj ne bi ljudje vse jemali tako grozno črnobelo, jaz sem to razumela kot da je SPET pripeljal rap med mlade, kar pa ne uspe prav vsakemu,
  Lep pozdrav, S.

 2. Anonimno pravi:

  … čak, čak, pa ne da si pozabu Klemna Klemna!!?

 3. Eva pravi:

  Kaj pa Zlatko, SixPack, Trkaj?

 4. Anonimno pravi:

  rap lahko veckrat pripeljes med mlade
  ce prav vem, ni rekla, da ga je PRVI pripeljal
  mislim, da je z njeno izjavo vse OK

  • had pravi:

   seveda. vsak dan ga lahko pripeljes … torej, zakaj bi sploh govorili o tem? #bullshit

   in ne, z njeno izjavo ni vse ok.

   • Anonimno pravi:

    vsi nasteti v prispevku so rap pripeljali med mlade, ki danes to definitvno niso vec :) (tu ne velja – mlad si, dokler se mladega pocutis)
    cisto mozno je, da je med “danasnje” mlade rap pripeljal Challe Sale
    iz svoje “staroprdcevske” pozicije to tezko ocenim
    edino kar lahko naredim, je da pustim, da mi mladi povedo, kdo jim je pripeljal rap
    Lea Sirk nimam na spisku najbolj verodostojnih oseb :)

 5. David pravi:

  Pri nas so in so že bile dobre produkcije oddaj po znanih licencah. Slovenska različica ZOISG pa je res porazna, brez napredka skozi sezone. Pa ne gre kritika žiriji ali nastopajočim, ampak odgovornim za celotno produkcijo, še posebej pa glede izbire voditelja, ki to ni, ampak bere izpete štose iz listkov celo oddajo.

  Verjetno so finančna sredstva omejena, tako kot tudi pri ostalih oddajah, ampak se vsak druge vsaj poskušajo približati tujim različicam.

  Nedvomno ena boljših v EU je Tale Quale Show, produkcije ITA nacionalke RAI.
  https://www.raiplay.it/programmi/taleequaleshow/

 6. Dirk Diggler pravi:

  Zakaj je to izjavila? Mislim, da tukaj zadaj ni nobenega tehtnega premisleka. Oddaje sicer ne gledam več, ker blazno poneumlja, ampak vloga žirije je tam predvsem hvalisanje tekmovalcev za vsako ceno brez konkretne preudarne argumentacije, ker te pač “strokovna” žirija na žalost niti ni zmožna. In tako je pač, nevedna kot je, bleknila tako bedarijo. Kot da je ona kakšna glasbena avtoriteta ali sploh glasbeni poznavalec, da bi jo kdo lahko sploh resno jemal. To ni niti komentarja vredno, ker je v tisti oddaji vsakič izrečeno še veliko drugih traparij.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.