Kaj se zgodi, če je pritisk javnosti dovolj velik? Zgodijo se spremembe. In očitno je to nov modus operandi v Sloveniji. Tako vsaj jaz razumem odločitev Ministrstvo za delo, da ne bo več iskalo podpore ukinitvi dodatka za delovno aktivnost, ki je bila pereča tema zadnjih tednov in kjer je v zrak skočila Levica in SD.

Ob prvem glasovanju je novela prejela 34 poslanskih glasov, 18 poslank in poslancev je bilo proti. LMŠ, SMC, DeSUS, SNS in manjšinska poslanca so zakon podprli, poslanci SAB so glasovali različno, v Levici in SD pa so bili proti. V NSi in SDS pa so se večinoma vzdržali pri glasovanju. Za novelo zakona o socialnovarstvenih prejemkih je državni svet najprej izglasoval veto, nato pa pristojni odbor DZ v ponedeljek ni izglasoval vnovične podpore predlogu. Torej dodatek za delovno aktivnost ostane!

Pri tem ne smem pozabiti na Inštitut 8. marec, ki je ugriznil v to jabolko in dokazl ministrici in zaposlenim na ministrstvu, da v bistvu ne vedo kaj sploh poskušajo ukiniti. Posledično pričakujem, da bodo sedaj na ministrstvu premogli toliko “jajc”, da se bodo opravičili za svoje potvarjanje resnice, predvsem pa za vse izjave, ki niso imele veze z realnostjo.

Meni je vroce kaj pa delavcem ki delajo cele dneve na vrocem soncu
Meni je vroce kaj pa delavcem ki delajo cele dneve na vrocem soncu