Žan Mahnič je na tviterju objavil zelo zanimiv tvit – Ustavno sodišče je zadržalo delo preiskovalne komisije v primeru
@KanglerFranc in drugi v delu, ki se nanaša na tožilce. Ko gre za prvorazredne, odločijo takoj oz. dan pred zaslišanjem tožilcev, saj bi morala biti danes zaslišana Pušnik in Šketa. Mafija je torej zaščitila mafijo. S tem je Ustavno sodišče obtožil, da je mafija. Gre v tem primeru za kaznivo dejanje razžalitve po 158/2 čl. KZ ?

Žan Mahnič je poslanec SDS v parlamentu. Stranka SDS zagovarja svobodo govora, vendar zelo očitno se ne zavedajo kaj sploh pomeni svoboda govora. Očitno so prepričani, da lahko napišejo čisto vse in za čisto nič ne odgovarjajo. Tudi v tej luči je tvit poslanca SDS vse prej kot primeren, predvsem pa je dokaz kako funkcionira SDS. Če jim kaj ni všeč se začne z diskreditacijo in njihovi sledilci so nadnavdušeni nad takšnim besednjakom in obtožbami.

Ampak v tem primeru gre za razžalitev državnega organa. In glede na to, da kot poslanec zastopa državljane je takšno obnašanje vse prej kot primerno. Ker to ni njegov prvi primer takšnih žalitev bi pričakoval, da se bo nekdo ukvarjal s takšnimi primeri pri nas in da takšna zgodba dobi svoj epilog, predvsem pa, da to ne postane stalna praksa – sicer je ta način retorike desnice že dolgo časa prisoten na družbenih omrežjih in nima nobenih posledic. Ali to pomeni, da smo sprejeli takšno retoriko in nam je všeč!?

Ne! In še vedno trdim, da bi potrebovali kodeks obnašanja poslancev, kjer bi bilo zapisanega tudi kaj o sovražnem govoru, potvarjanju resnice in pa podtikanjih in obtožbah.

One Response to Žan Mahnič o Ustavnem sodišču / mafija je torej zaščitila mafijo

  1. ervin dokic pravi:

    Okrajno sodišče v Postojni je oprostilo obdolženko, bivšo delavko Okrajnega sodišča v Piranu, ki je drugo osebo javno označila za obalnega mafiosa in v članku, ki ga je objavila preko OPS (Osveščeni prebivalci Slovenije) navedla še kup drugih žalitev. Višje sodišče v Kopru je pritožbo zasebnega tožilca zavrnilo (sodnik poročevalec je bil bivši sodelavec obdolženke na Okrajnem sodišču v Piranu. Obe sodišči sta šteli, da čeprav gre za žaljive izraze, to ni kaznivo dejanje razžalitve.
    Očitna sodniška mafija do vrha.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.