Končno se je zgodilo to, kar bi se moralo zgoditi že dolgo nazaj. Včeraj so mediji objavili informacijo, da je vrhovni državni tožilec Zvonko Fišer vložil ovadbo zoper Žana Mahniča zaradi razžalitve ustavnega sodišča z izjavo – “mafija je torej zaščitila mafijo”.

Zakaj končno? Ker so takšne in podobne izjave postale že zdavnaj del našega vsakdana zaradi stranke SDS in njenih poslancev, ki poskušajo z žalitvami in lažmi narediti vtis na javnost in svoje sledilce. Njim je pač “zaradi svobode govora” dovoljeno vse in najbolj grozno pri vsem skupaj je, da se njim njihove izjave ne zdijo nič sporne. Niti njihovim sledilcem, ki gredo v vsej svoji strasti do gospodarja še korak naprej in “v zavetju anonimnosti” napišejo še precej hujše stvari.

Ravno zato podpiram potezo Zvonka Fišerja, ki se je odločil, da vloži ovadbo zoper Žana Mahniča zaradi razžalitve. Predolgo časa smo namreč čakali, da nekdo stori takšno potezo. Posamezne novinarke so že tožile Janeza Janšo in dobile tožbo.

Matevž Krivic je pozval Boruta Pahorja in ustavno sodišče k predlogu za kazenski pregon poslanca SDS, vendar očitno Borut Pahor nima časa za te stvari, ker se mora fotografirati za instagram. Žalostno, ampak tako funkcionira naš predsednik, ki je ob vsem tem sovražnem govoru, ki je sedaj prisoten v Sloveniji tiho kot “miška”. Namesto, da bi obsodil takšne izjave in imel mnenje … No, on je predsednik vseh in očitno mu je bolj pomembna všečnost, kot pa, da bi imel mnenje …

Glede na to, da je Žan Mahnič še ponovil svojo izjavo in izjavil, da bo dokazal, da delujejo kot mafija, bo tole definitivno zanimivo spremljati. Sicer pa iskreno upam, da bo tale primer spremenil retoriko poslancev, ki se bodo končno začeli obnašati kot se jim pritiče in ne kot pobalini, ki ščuvajo svoje sledilce in “trole”, da jih še prekosijo v svojih izjavah. Twitter je namreč v zadnjih letih postal prava greznica žalitev in sovražnega govora!

 

One Response to Zvonko Fišer vložil ovadbo zoper Žana Mahniča zaradi razžalitve / Borut Pahor je seveda tiho

  1. Tomaž pravi:

    BRAVO ustavnemu sodišču in tebi ki si to napisal. Ja SDS in njihovi ” dempkratični” mediji to podpihujejo in podpirajo žalitve, vse poprek.
    Sam sem npr na Nova24 kar nekaj stvari argumentiral in v duhu spoštovanja drugačnih prepričan pisal lepo, spostljivo. Z svojim lastnim imenom, priimkom in sliko. Dobival sem odgovore, da sem kumunajzar, govedo zahpjeno, pedofil, uživač človeških iztrepkov in spolni obcevalec domačih živali…. Seveda vse od anonimnih uporabnikov. Odgovorov na moja vprašanja pa seveda ne. Ko sem se med drugim obrnil na uredništvo in utednika, odgovora ni bilo. Bile so sankcije. Zdaj sem jaz zablokiran. WTF

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.