Facebook praznuje 15. let kako je Facebook Mark Zuckerberg spremenil svet Facebook praznuje 15. let kako je Facebook Mark Zuckerberg spremenil svet

Zakaj Slovenija ne pobira digitalnega davka od internetnih velikanov kot sta Google in Facebook?

Češka bo pobirala sedemodstotni davek na oglaševalske prihodke, ustvarjene pri čeških uporabnikih, od internetnih velikanov kot sta Google in Facebook, če bo šel ta predlog skozi njihov parlament, je danes poročal Siol. Pri tem se mi je zastavilo preprosto vprašanje – zakaj Slovenija ne pobira digitalnega davka od internetnih velikanov kot sta Google in Facebook?

Ideja je preprosta in očitno denar leži na tleh, samo pobrati ga je potrebno. Pa pri tem ne gre za majhne vsote, ampak za konkretne številke.

Češka bo pobrala davek od oglaševalskih dohodkov, ki ustvarjeni pri čeških uporabnikih in od podjetij, ki ustvarijo najmanj 750 milijonov evrov letnega prihodka in 3,9 milijona evrov letnega prometa na češkem trgu.

Glede na to, da so “taveliki” igralci prisotni tudi v Sloveniji in da pri nas ne plačujejo davkov, bi bilo super, če bi naši “vladarji” zgolj skopirali to idejo in jo v parlamentu potrdili. Sicer bi bile številke nižje, kot so na Češkem, kjer pričakujejo v prvem letu že preko 82 milijonov evrov.

Včasih denar leži na tleh, le pobrati ga je potrebno. Ampak pri nas se raje ukvarjajo z novimi obdavčitvami in denar jemljejo iz tistih žepov, ki so že tako prazni. Pozabljajo pa na povsem preproste rešitve, ki pa uspešno polnijo državno blagajno.

Facebook praznuje 15. let kako je Facebook Mark Zuckerberg spremenil svet

  1. Najlažje je pobirati denar tistim, ki jim podjetja avtomatsko prijavljajo OD vsak mesec na FURS. Easy as that.

  2. Had a ti veš da reklamiraš nova24tv.si ter požar report s “Spletne zanimivosti” oglasi. Vse za denar, 0 integritete roni.

    1. nic denarja ne dobim za to. upam, da poznas content exchange, a ne?

Komentarji so zaprti.