Včeraj so v okviru dogodka November Gourmet Finale razglasili nagrajence gastronomskega vodiča Gault&Millau Ljubljana / Ljubljanska kakovost za trgovine in gostince v Ljubljani. Štiri kape (najboljša ocena) je prejela restavracija Strelec, osem restavracij v Ljubljani in regiji Osrednja Slovenija pa je prejelo po tri kape. Najboljših osem ljubljanskih trgovin je prejelo plakete, največ točk so osvojile Dobrote Dolenjske, Ika in Kar=in.

Gastronomski vodič Gault&Millau Ljubljana / Ljubljanska kakovost ponuja pregled doživetij Ljubljane, pomaga pri iskanju kulinaričnih lokacij, svetuje pri obisku trgovin s tekstilom, opreme za dom, dodatkov …

Vodnik zajema ocene restavracij, pop zbirališč, trgovin, opise hotelov, opise malih pivovarjev Ljubljane in Osrednjeslovenske regije, opise turističnih kmetij v regiji Osrednja Slovenija, predstavitev malih proizvajalcev domačih proizvodov, ki jih je možno kupiti v Ljubljani, ter pregled prireditev, znamenitosti in doživetij v Ljubljani.

Letos je bila s štirimi kapami ocenjena restavracija Strelec, tri kape pa so prejele restavracije JB, Maxim, Atelje, Evergreen, Harfa, Cubo, Gostilna As in Gostišče Grič. Vseh devet je nocoj prejelo plakete.

Priznanja za najboljša popularna zbirališča so prejeli Bazilika bistro, Odprta kuhna, Kucha, Hud Burger Center in Dvorni bar.

Strokovna komisija je ocenila tudi 75 ljubljanskih trgovin. Ocenjevali celovito: od opreme trgovin do odnosa prodajalcev in seveda same ponudbe. Plakete za najbolje ocenjene je prejelo osem ponudnikov s 94 ali več točkami od največ 100: Dobrote Dolenjske, Ika in Kar=in, bebé, Evil Eve, Zlatarski atelje Kodre, Porcelain Catbriyur in Soven.

Najboljse gostilne in trgovine v Ljubljani gastronomski vodic GaultMillau Ljubljana Ljubljanska kakovost
Najboljse gostilne in trgovine v Ljubljani gastronomski vodic GaultMillau Ljubljana Ljubljanska kakovost