Marjan Šarec dal dvojko Borutu Pahorju / ne bo sklical sveta za nacionalno varnost

Naš “precednik” Borut Pahor je zelo spravljiv človek. Celo tako, da je pred dnevi predlagal, da naj Marjan Šarec skliče svet za nacionalno varnost v zvezi z zelo skrb vzbujajočimi zaostritvami odnosa med Sovo in Knovsom, ki naslavljajo demokratični nadzor nad obveščevalnimi službami in varovanje nacionalnih interesov. Predlagal je da naj premier na sestanek povabi njega, predsednika državnega zbora in tudi predstavnika največje opozicijske stranke in predsednika parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs). Danes pa je Marjan Šarec dal dvojko Borutu Pahorju na ta njegov predlog.

Zadnje čase smo bili priča “pranju perila” na očeh javnosti. To, kar je storil Matej Tonin ne sodi v politiko – razen, če igraš za drugo stran in s tem poskušaš nabirati politične točke. Ampak ne bi preveč na široko o tem, kajti upam, da bodo za to pristojne institucije opravile svoje naloge.

Odziv Marjana Šarca na predlog Boruta Pahorja je bil vsaj zame presenečenje. Nisem navajen, da se tako zoperstavi liku “precednika”, ki se je očitno odločil, da mu malce desne podpore sede v teh dneh in je v svoje spravljivem slogu poskušal reševati stvari – sicer s precej velikim faznim zamikom, ko so namreč institucije že začele opravljati svoje delo. Mogoče je bil vmes preveč zaposlen s fotkanjem za Instagram in trivremenskim lakom ..

Kaj mu je torej sporočil Marjan Šarec?

Najprej naj poudarim, da iskreno verjamem v vaš najboljši namen in zato jemljem posredovani predlog kot vaš prispevek k urejanju razmer. Vendar je nemogoče spregledati dejstvo, da je čas za kaj takega mimo. Vprašanja in dileme v zvezi s tem so se preselili na pristojne organe, bodisi na Inšpektorat za javni sektor, ki preverja zaposlitve, bodisi na policijo in tožilstvo, ki bosta obravnavali morebitno izdajo tajnih podatkov.

Več pa v tvitu, ki mu ga je namenil …