PravicaBitiClovek Matic Munc poziva Boruta Pahorja Marjana Sarca in cel parlament na predstavo Pravica biti clovek PravicaBitiClovek Matic Munc poziva Boruta Pahorja Marjana Sarca in cel parlament na predstavo Pravica biti clovek

#PravicaBitiČlovek / Matic Munc poziva Boruta Pahorja, Marjana Šarca in cel parlament na predstavo Pravica biti človek

Matic Munc je sotviteraš in Človek, ki se je odločil, da bo pozval Boruta Pahorja, Marjana Šarca in cel parlament na predstavo Pravica biti človek v Lutkovnem gledališču v Ljubljani, ki so jo ob pomoči profesionalnih mojstrov gledališča naredili mladi sami. Kljub mnogim pozivom na družbenih omrežjih, pa ni odziva od njih. Je to ta dvosmerna komunikacija?

Twitter je bil / je še vedno namenjen dvosmerni komunikaciji. Glede na to, da so politiki ugotovili, da je dober poligon za nagovarjanje marsikoga, so si ustvarili svoje profile in tudi komunicirajo na tej platformi. Zato je Matic Munc izbral twitter in nagovoril / povabil politike na predstavo, ki bo januarja 2020.

Ideja je v bistvu genialna. Združiti levi in desni pol politikov, združiti predsednika, predsednika vlade in celotni zbor ministric in ministrov in Varuha človekovih pravic RS na predstavi. Glede na to, da predstava sprejme 150 obiskovalcev je prostora več kot dovolj.

https://twitter.com/monster189/status/1199585078424289281

https://twitter.com/monster189/status/1199586294227189760

https://twitter.com/monster189/status/1199587879279833089

Ampak nekaterim politikom takšna vabila delajo problem – kljub mnogoterim pozivom, predvsem pa več kot 50 apelom, nekateri politiki ne znajo preprosto tvitniti – me ne zanima, pridem, ali pa hvala za vabilo, vendar imam že druge obveznosti.

Borut, Marjan in Dejan pač nimajo časa, da bi odgovorili, le Varuha človekovih pravic RS se je takoj odzval in potrdil svoj prihod.

Če ste uporabnik twitterja, potem retvitajte enega izmed tvitov, kjer Matic poziva Boruta, Marjana in Dejana, da naj samo sporočijo, če pridejo na predstavo. Nič jim ne bo potrebno plačati. Gre zgolj za simbolno dejanje, ki je že v samem naslovu igre – Pravica biti človek.

Še en droben nasvet, ker tale zgodba postaja zanimiva in jo bodo kmalu pograbili tudi mediji. Vse politične stranke skupaj – od levih, desnih, srednjih, bi se morali pofočkati v tej akciji in pokazati, da lahko vsaj kultura zbližuje, če že drugače ni nobene druge možnosti za to v Sloveniji … 

https://twitter.com/monster189/status/1199317233450848256

PravicaBitiClovek Matic Munc poziva Boruta Pahorja Marjana Sarca in cel parlament na predstavo Pravica biti clovek
PravicaBitiClovek Matic Munc poziva Boruta Pahorja Marjana Sarca in cel parlament na predstavo Pravica biti clovek