Unboxing Apple Airpods Pro Wireless Charging Case2 Unboxing Apple Airpods Pro Wireless Charging Case2

Unboxing Apple Airpods Pro / Wireless Charging Case

Apple Airpods Pro. Apple je konec oktobra predstavil najnovejše brezžične slušalke z brezžično polnilno škatlico za slušalke. Airpods Pro aktivno odpravljajo hrup, omogočajo transparentnost (da lahko slišite zvoke okoli vas), omogočajo 4 ure in pol poslušanja zvoka in so povsem preproste za uporabo.

Ta objava ni plačana, ali sponzorirana. Airpods Pro slušalke mi je na test posodilo podjetje EPL – njihova cena je 299 evrov.

Airpods Pro so prve slušalke podjetja Apple, ki sem jih testiral. Sodim namreč v tisto generijo, ki je odraščala z bluetooth slušalkami in uporabiki teh slušalk so bili na precej nezavidljivem glasu. Verjetno se vsak od nas spominja koga, ki je naokoli paradiral z BT slušalko v ušesu in se pogovarjal – izgledalo je kot da se pogovarja sam s seboj.

Takšen občutek imam tudi sam zadnje leto, ko opažam vse več uporabnikov, ki hodijo naokoli z Airpods slušalkami. Nikoli nisem povsem prepričan, če se oseba pogovarja sama s seboj ali pa se dejansko pogovarja po telefonu. Zato sem do sedaj prisegal na “žične” slušalke, ki so mi povsem dobro služile pri športu – eden izmed pomislekov glede brezžičnih slušalk je bil tudi, da bi jih prehitro izgubil.

Ko sem “unboxnil” Airpods Pro slušalke in jih prvič “vstavil” v uho, sem ugotovil, da so zgornji strahovi odveč. Oblikovane so namreč tako, da odlično sedejo v uho – pri Appleu so pomislili na to, da imamo ljudje različna ušesa in pripravili različne silikonske čepke.

Apple Airpods Pro:

 • avtonomija baterije slušalke: 4,5 ure
 • avtonomija brezžične polnilne škatlice: 24 ur
 • odporni na vodo in potenje po IPX4 standard. (to ne pomeni, da lahko poslušate glasbo pod vodno gladino)
 • aktivna izolacija zunanjega hrupa (resnično deluje odlično)
 • transparentni način omogoča poslušanje zvokov okoli nas
 • adaptivni EQ avtomatsko prilagaja glasbo na obliko vašega ušesa
 • sprejemanje klicev in kontrola glasbe preko AirPods Pro
 • upravljanje telefona preko Siri

Kot sem že navajen pri Applu je tudi povezovanje Airpodsov s telefonom povsem preprosto. Odpreš polnilno škatlico in telefon se sam poveže s slušalkami. Na zaslonu se izpiše stanje baterije in slušalke so funkcionalne.

Airpods Pro uporabniku omogočajo, da s pritiskom na slušalko (senzor za pritisk) ustavi glasbo, z dvojim pritiskom preskoči en komad naprej, trojni pritisk pa skoči en komad nazaj. Z daljšim pritiskom greste v stanje transparentnosti, ki omogoča poslušanje zvokov v okolici. Če odstranite eno slušalko iz ušesa, se ustavi predvajanje glasbe..

Suma sumarum: navdušen. Nad preprostostjo uporabe, kot samo funkcionalnostjo in zvokom, ki ga producirajo slušalke, Predvsem pa sem nekako uspel razbiti svoj dvom v uporabnost teh slušalk. Odlične so in zvok je vrhunski. Sedaj bom povsem drugače gledal na ljudi, ki po mesti hodijo s temi “palčkami” v ušesih.

 1. Te bo vesele minil, ko ti bo ena od slušalk po enem letu (in pol, morda) začela crkvat. Ali pa kar obe. In potem ti bo źal teh 300 evrijev. Servisirat jih pa nočjo, ali pa za spare part zahtevajo 100€+€
  Brezžične slušalke so kul, dokler delajo in dokler jih kje pomotoma ne založiš/zgubiš.
  Skratka predrag špas za nekaj, kat bi kral imet vsaj pet do deset let.
  Sem jih sprobal, po letu in pol crk. In si raje ubodel za 12€ BT dongle za navadne podse in je mir in dela in če bo crknu dongl, mi 12€ ne bo žal. Takoj po novga.
  Dokler ne pade cena vsaj na 50€ me ne vidjo te pravzaresbrezžični podsi šmodsi več.

Komentarji so zaprti.