Apple Airpods Pro. Apple je konec oktobra predstavil najnovejše brezžične slušalke z brezžično polnilno škatlico za slušalke. Airpods Pro aktivno odpravljajo hrup, omogočajo transparentnost (da lahko slišite zvoke okoli vas), omogočajo 4 ure in pol poslušanja zvoka in so povsem preproste za uporabo.

Ta objava ni plačana, ali sponzorirana. Airpods Pro slušalke mi je na test posodilo podjetje EPL – njihova cena je 299 evrov.

Airpods Pro so prve slušalke podjetja Apple, ki sem jih testiral. Sodim namreč v tisto generijo, ki je odraščala z bluetooth slušalkami in uporabiki teh slušalk so bili na precej nezavidljivem glasu. Verjetno se vsak od nas spominja koga, ki je naokoli paradiral z BT slušalko v ušesu in se pogovarjal – izgledalo je kot da se pogovarja sam s seboj.

Takšen občutek imam tudi sam zadnje leto, ko opažam vse več uporabnikov, ki hodijo naokoli z Airpods slušalkami. Nikoli nisem povsem prepričan, če se oseba pogovarja sama s seboj ali pa se dejansko pogovarja po telefonu. Zato sem do sedaj prisegal na “žične” slušalke, ki so mi povsem dobro služile pri športu – eden izmed pomislekov glede brezžičnih slušalk je bil tudi, da bi jih prehitro izgubil.

Ko sem “unboxnil” Airpods Pro slušalke in jih prvič “vstavil” v uho, sem ugotovil, da so zgornji strahovi odveč. Oblikovane so namreč tako, da odlično sedejo v uho – pri Appleu so pomislili na to, da imamo ljudje različna ušesa in pripravili različne silikonske čepke.

Apple Airpods Pro:

  • avtonomija baterije slušalke: 4,5 ure
  • avtonomija brezžične polnilne škatlice: 24 ur
  • odporni na vodo in potenje po IPX4 standard. (to ne pomeni, da lahko poslušate glasbo pod vodno gladino)
  • aktivna izolacija zunanjega hrupa (resnično deluje odlično)
  • transparentni način omogoča poslušanje zvokov okoli nas
  • adaptivni EQ avtomatsko prilagaja glasbo na obliko vašega ušesa
  • sprejemanje klicev in kontrola glasbe preko AirPods Pro
  • upravljanje telefona preko Siri

Kot sem že navajen pri Applu je tudi povezovanje Airpodsov s telefonom povsem preprosto. Odpreš polnilno škatlico in telefon se sam poveže s slušalkami. Na zaslonu se izpiše stanje baterije in slušalke so funkcionalne.

Airpods Pro uporabniku omogočajo, da s pritiskom na slušalko (senzor za pritisk) ustavi glasbo, z dvojim pritiskom preskoči en komad naprej, trojni pritisk pa skoči en komad nazaj. Z daljšim pritiskom greste v stanje transparentnosti, ki omogoča poslušanje zvokov v okolici. Če odstranite eno slušalko iz ušesa, se ustavi predvajanje glasbe..

Suma sumarum: navdušen. Nad preprostostjo uporabe, kot samo funkcionalnostjo in zvokom, ki ga producirajo slušalke, Predvsem pa sem nekako uspel razbiti svoj dvom v uporabnost teh slušalk. Odlične so in zvok je vrhunski. Sedaj bom povsem drugače gledal na ljudi, ki po mesti hodijo s temi “palčkami” v ušesih.