V četrtek je objava na Facebooku, da se je Hofer odločil, da prepove prodajo časopisa Kralji ulice pred svojimi trgovinami povzročila cel revolt na družbenih omrežjih. Vrstili so se pozivi k bojkotu Hoferjevih trgovin, zmerjanja in kritike. Zgodil se je povsem pričakovan scenarij. Sam se ne strinjam z odločitvijo podjetja Hofer, vendar zaradi tega ne bom bojkotiral njihovih trgovin.

Sem pogost kupec v Hoferju. In pred Hoferjem v katerega zahajam sta dva prodajalca Kraljev ulice. Ženska in moški. Pol dneva en, pol dneva drugi. Prijazna, neškodljiva, nemoteča, predvsem pa pozdravita in se nasmehneta vse, ki gremo mimo. Ker nimam vedno drobiža pri sebi, ju pozdravim nazaj in grem mimo. Ko imam v žepu denar, jima ga z veseljem dam.

Pa vendar niso vsi prodajalci Kraljev ulice takšni. Po mestu jih je nekaj, ki skačejo naokoli z revijo in so prav nasilni, če nočeš kupiti izvoda revije. Vendar ne morem soditi vseh po par primerih.

Vsekakor je poteza Hoferja dvignila precej prahu in zgražanja na družbenih omrežjih. Ne želim si biti v vlogi “community managerja” ali pa PRovca. Odločitev, ki so jo sprejeli na višjih nivojih, vendar bodo največ “dreka” požrli tisti, ki niso nič krivi za to.

Vendar je to njihova odločitev in sedaj je od vsakega posameznika odvisno kaj bo naredil. Nekdo bo bojkotiral trgovine Hofer, drugi bodo že jutri pozabili vse skupaj, nekomu pa je takšna odločitev celo všeč.

Če bi vsi, ki se sedaj zgražajo nad dejanjem Hoferja prodajalcem Kraljev ulice dali en evro v zadnjem mesecu, bi lahko ti ljudje živeli v hotelu, ali pa nekje na toplem. Ker je kruta realnost drugačna – večina ljudi, ki se zgraža ne da tem ljudem niti centa, pa je situacija vseeno malce bolj kompleksna.

In še en predlog za vse tiste, ki se zgražajo in obljubljajo bojkot trgovine Hofer – stopite do prodajalcev Kraljev ulice in jim stisnite par evrov v roke. Potem pa zavijte v trgovino Hofer, da ne boste samo pogumni in glasni na družbenih omrežjih … Saj ni tako težko, kajne?

p.s.: srčno pa upam, da bo poslovodstvo družbe Hofer še enkrat preučilo svojo odločitev in bodo ugotovili, da niso vsi prodajalci Kraljev ulice problematični in bodo skupaj z njimi našli sinergijo. V končni fazi smo v decembru in v tem času je največ ljudi nesrečnih. Upam, da si premislijo in najdejo skupno pot.

#dodatek: Iz podjetja Hofer so v petek sporočili, da se bodo poskusili dogovoriti s Kralji ulice.. Upam, da najdejo skupni jezik

Hofer prepovedal prodajo casopisa Kralji ulice pred svojimi trgovinami

Hofer prepovedal prodajo casopisa Kralji ulice pred svojimi trgovinami

One Response to Hofer prepovedal prodajo časopisa Kralji ulice pred svojimi trgovinami in pogrom na družbenih omrežjih

  1. Tomaz Z. pravi:

    Ne zavijam v trgovine Hofer ker so mi abotne. Kraljem Ulice, tistim ki dejansko imajo izkaznico na vidnem mestu, pa z veseljem stisnem v roko kaksen evro, ce ga le imam, pa tudi njihovo revijo z veseljem preberem (in prebiram).

    In napacna je predstava, da so vsi, ki prodajajo revijo Kralji Ulice, brezdomci ker to niti pod razno ni res. Moja zelo dobra prijateljica prodaja Kralje Ulice zato ker si s tem zagotovi se nekaj vec dohodka da lahko poskrbi za svojo mladoletno hci (do socialne pomoci ni upravicena preko ne vem katerega neumnega clena kateregakoli ze blesavega zakona)

    Prodajalci Kraljev Ulice niso nesnaga.

    Ce je zapravljalcem nerodno ker imajo nekateri manj denarja od njih to ni problem prodajalcev Kraljev Ulice.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.