Taksista družbe Taxi Metro zavrnila prevoz svojcev pokojnih sirskih migrantov

Še en dokaz, kaj je storilo nenehno strašenje z migranti v Sloveniji. Pred dnevi je na Žalah potekal pogreb dveh pokojnih migrantov in na pogreb so prišli tudi svojci iz Malte, ki so si uspeli pridobiti vse dokumente. Ko so naročili taksi pri Taxi Metro, da bi jih odpeljal v center Ljubljane, pa so doživeli kruto realnost Slovenije – en taksist je začel spraševati, če gre migrante in če imajo dokumente in odpeljal naprej in za njim tudi drugi taksist.

Ja, tudi to je Slovenija. Ker taksisti imajo tako dobro izurjen pogled, da jim je povsem jasno, da gre za migrante – me zanima kako lahko ti ljudje sploh opravljajo svoj posel v Ljubljani, glede na to, da je Ljubljana polna turistov. Kako jih taksisti ločijo? Ker dvomim, da lahko na prvi pogled oceni taksist, če gre za turista ali migranta. In v tem primeru so imeli ti potniki, ki so naročili taksi vse dokumente, ki so jih pridobili na Malti.

Ko se bomo naslednjič spraševali o turizmu in ljudeh, je tole dovolj dober pokazatelj zakaj v Sloveniji ne moremo imeti lepih reči. In ja, povsem jasno je, da po vsej tej gonji in strahu, ki ga ustvarjajo določene stranke, da se zgodijo takšni primeri.

Če so se nekateri pred dnevi “smejali” Hrvatom, ki so dva igralca namiznega tenisa, ki sta vstopila na Hrvaško legalno in z dokumentu odpeljali v zbirni center v Bosno, potem tale primer ni daleč od tega. Takšne situacije je potrebno ostro obsoditi in srčno upam, da tale zgodba dobi svoj epilog …

  1. Pa sej ne morem verjeti. Sram me je da živim v sLOVEniji. Včasih res.

  2. Metro so tako ali tako govno, zal mi je da ni opozorilnih znakov, tako kot dol v BiH … PAZI MINA

  3. Si pomislil, da imajo mogoče ti taxisti slabe izkušnje z migranti? Da so doživeli ali videli stavari, ki jih mi v našem balončku še nismo? Da jima je bolj reči ne potencialni smiselno reči ne potencialni stranki kot pa imeti major jebo?
    Zelo enostavno je vzeti del – za katerega niti ne vemo, če in v kolikšni meri drži – neke zgodbice in se potem iti moraliziranje, kaj in kako bi bilo prav. S tem, da noben, razen taxista, ni bil v tisti situaciji. In nobenemu drugemu ni bilo potrebno nositi posledic odločitve.

Komentarji so zaprti.