Verjetno nisem edini, ki ga moti vonj po hrani, ko pride iz restavracije. Najhujši je vonj po cvrtju, ki se “zažre” v oblačila in ki te še cel dan spremlja. Zakaj v restavracijah pri nas ne poskrbijo za prezračevanje, ki bi delovalo in omogočalo, da gredo lahko ljudje kasneje tudi nazaj v službo in se jim ni potrebno preobleči.

Ko sem bil prvič v ZDA sem bil navdušen ravno nad tem, da čeprav sem šel v restavracijo s “hitro prehrano”, da nisem cel dan za seboj puščal smradu po ocvrtem olju in prežganem mesu. Pri nas pa vse pogosteje ugotavljam, da ko pridem iz restavracije, da sam sebi tako močno smrdim po hrani, da mi je grozna misel, da moram iti na sestanek in bo še nekdo drug vonjal te vonjave.

Razumem, da ima hrana, ko jo pripravljajo svoj vonj. Da svoje doda pečenje, cvrenje, čebula in vse ostalo, kar se uporablja v kuhinji. Razumem tudi, da ima hrana, ki je na krožniku svoj vonj in da se ta vonj širi po restavraciji. Jasno mi je, da se povsem ne da izničiti vonja v restavraciji, pa vendar obstaja cel kup restavracij, kjer ni takšnega vonja. Očitno imajo precej boljše poskrbljeno za prezračevanje …

Še k naslovu. Sicer sem se že nekaj časa poigraval z idejo, da bi naredil zemljevid restavracij, ki omogočajo, da se po tem, ko ješ pri njih lahko mirno vrneš v pisarno med sodelavce in ne bodo primorani vonjati pestrega spektra vonjav, ampak glede na to, da se ne prehranjujem vsejedsko, bi bil ta spisek zopet malce “prilagojen”. Sicer ideja še vedno živi in mogoče se je nekoč celo lotim.

Aja. Odgovor. Preprosto, pač ne greš v tiste restavracije v katerih premalo pozornosti posvečajo prezračevalnemu sistemu, ker vonj po cvrtju je res precej grozen, da te spremlja cel dan na sestankih in v pisarni med sodelavci.

Zakaj smrdim po hrani ko pridem iz restavracije
Zakaj smrdim po hrani ko pridem iz restavracije